Türkiye Yamaç Paraşütü Forumu - Ana Sayfa

Türkiye Yamaç Paraşütü Forumu
Site Menüsü
Kayıt OlKayıt Ol
Tüm Konular
Profilinizi DeğiştirinProfilimi Düzenle
ProfilimPilot Profilimi Düzenle
AramaArama
Pilot ListesiPilot Listesi
Yönetim KadromuzYönetim Kadromuz
Forum KurallarıForum Kuralları
  Kimler Online
Etkinlik TakvimiEtkinlik Takvimi
Video GalerisiVideo Galeri
Fotoğraf AlbümüFotoğraf Albümü
medals.phpPilot Rütbeleri
Ana SayfaAna Sayfa
XC Menüsü
  Türkiye GPS Kayıtları
  Uçuş Kaydı Gönder
  XC Sıralamaları
  Aktif Pilotlar
  Kalkış Pistleri
Giriş Yap
  Kullanıcı Adı:

Şifre:

Beni hatırla

[ Şifremi Unuttum ]
 [ Kayıt Ol ]

Kardeş Sitemiz
Kardes sitemiz Yahoo Havacılık Grubunu ziyaret etmeyi ve üye olmayı da unutmayın.
Uçuş Video Son 5

Tüm Videolar

izmirli arkadaşlar Sayfa Önceki  1, 2  
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Türkiye Yamaç Paraşütü Forumu - Ana Sayfa -> Yeni Başlayanlar
Yazar Mesaj
Çaylak_

Adı Soyadı: İsmail Avcı

Mesaj: #16   MesajTarih: 27.07.2010, 23:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sözTÜRK demiş ki:
bartsay demiş ki:
arkadaşlar 450 tl-600 tl böyle bir eğitimi veren, sorumluluk alan koşturan kanadını ve kariyerini size emenat eden bir eğitmen için komik paralar bir çok avrupa ülkesinde aynı standartta bir eğitime on katı kadar para sarfetmeniz lazım.
Bence 50 tl daha ucuz nerede bulurum diye araştırma yapacağınıza
1- en iyieğitimi nereden alabilirim
2-eğitim sonunda değişik take-off ve havalarda kiminle uçarım da tecrübemi artıra bilirim buna bakın,
Zirveyi Hem manisadaki şenlikte hem yalvaçtaki şenlikte gördüm, teorik ve pratik bilgimizi artırmada çok yardımcı oldular, üstelik aktif bir grup. Hep aynı tepede uçmakla bir yere varamazsınız. Aktif grupların içinde olmanızı tavsiye ederim.
kazasız iyi uçuşlar

evet sende haklısın fakat herkes binlerce lira para kazanamıyor bu durumda 5 kuruşu nasıl elimde tutarım derdine düşürüyor insanları oturduğun yerden beni anlamını beklemiyorum fakat 700 lira maaşa calışan bir insan icin 500 tl eğitim ücreti cok hemde cok cok
umarım beni anlayacak duruma düşmezsin
sanada yüksekten iyi ucuşlar

Hocam bu spor pahalı bir spordur.

Egitim sornası malzemeler için min. 2500-3000 tl ayırman gerekiyo (2.el iş gorur malzeme için).
Herşeyi duşunup ona gore bu spora başlamanı oneririm. Ayrıca egitim alacagın yer bu konuda onem teşkil ediyor. Egitim bitti hade eyvallah diyecek bir egitimden ziyade bu işe gonul vermiş ve sana egitimden sorna da destek verebilecek bi yer (yada kişiler) bulmanı oneririm.
Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
ozgur.k

Adı Soyadı: Özgür Korkut

Mesaj: #17   MesajTarih: 28.07.2010, 11:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eğitim ücretleri konusuna eğitmen veya eğitim veren klübün gözünden bakmaya çalışırsak, öğrenci sayısı (pazardaki talep de diyebiliriz), malzeme maliyetleri, ulaşım vb gibi genel giderler düşünüldüğünde bu işten para kazanılması pek mümkün görünmemektedir. Alınan ücretlerin malzeme devamlılığı ve klübün varlığını sürdürebilmesi için genel giderleri ancak karşıladığını düşünüyorum. Harcanan emeğin karşılığı parasal olarak nedir diye hiç sormuyorum çünkü oluşturduğum bilançoda oraya pay kalmıyor, öğrencinin göstermesi gereken azim ve sabrın daha fazlasını eğitmen vermek zorunda ve bence alınan sorumluluk işin en yıpratıcı kısmı. Bütün bu olumsuzluklara rağmen bu işin yapılmaya devam etmesi ise ancak gönül bağıyla açıklanabilir. Şimdi eğitim alacak arkadaşlar biraz tuhaf karşılayabilir ama geçmişte ücretsiz eğitim veren özel klüpler olmuş (yani zararına, sırf camiaya yeni kimseler kazandırmak ve tabi ki dar gelirli adaylara yardımcı olmak için) ve çıkan sonuç öğrencinin eğitimini yeterince ciddiye almaması olmuş. İnsan doğası herhalde, ücretsiz olunca değersiz bir şey gibi düşünülmüştür bir şekilde. Ben kendim eğitim alırken böyle bir imkanım olsaydı gayet de ciddiye alırdım diye düşünüyorum ve birçok kimsenin de böyle düşüneceğini tahmin ediyorum ama dinlediklerim ne yazık ki yukarıdaki şekilde.

Öğrenci açısından bakacak olursak sağlıklı ve ücretsiz eğitim almanın yolu üniversite klüpleri olarak görünüyor. Bu klüplerin ne gibi iç sorunları olduğunu pek bilemem ama dışarıdan bakınca başta ODTÜ HAT, EHAVK gibi klüpler hatırı sayılır bir saygınlık kazanmış görünüyorlar. Okuduğun üniversitenin bir klübü yok veya üniversite öğrencisi değilsin ve ücretsiz eğitime ihtiyacın var diyelim, burada normalde benim umacağım şey THK’nın devreye girmesidir. THK zaten sınırlı olan talebi çok rahat karşılaması gereken bir kurum olması gerekirken ne yazık ki bu konuda çok zayıf ve umursamaz bir görüntü çiziyor. THK meselesi burayı aşan çok derin bir konu olabilir, sadece dışarıdan bakınca eğitim konusunda edindiğim ilk izlenimimi belirttim.

Maalesef bu işin bir minimum gideri var ve bunu göze almak gerekiyor. Eğitim için üniversite klübü ve THK’dan yararlanan şanslı azınlıktan olunabilir belki ama malzeme sahibi olmak için böyle bir şans yok. Zaten iş eğitim ve malzemeyle bitmiyor, daha sonra ciddi bir seyahat masrafı da ortaya çıkacak. Bir klüple bağlantınız olsun, iyi niyetli gönül bağı ile faaliyet gösteren insan sayısı çok olduğundan, bu tarz giderleri ancak klüp bünyesinde birlikte hareket ederek en aza indirebilirsiniz diye düşünüyorum.

Benzer bir sorunu üretici firmalar da yaşıyor. Sıfır malzeme fiyatları çok pahalı ve gittikçe de artıyor ama üretici firmalar pek para kazanamıyorlar. Çünkü pazar çok küçük, maliyetler yüksek (özellikle araştırma geliştirme), yüksek sorumluluk söz konusu, insan hayatının 1. dereceden emanet edildiği malzemenin üretimi çok hassas olmak zorunda vs vs. Bugünkü firmaların yanına yaklaşamadığı satış rakamlarına sahip olmuş Edel firması bile bu başarısına rağmen devam edemedi mesela. Firma sahipleri herhangi bir işadamı değil de yamaç paraşütü dünyasından olduklarından yani bu işe tutkuyla bağlı oldukları için devam ediyorlar, yoksa bu pazarın şartları yatırımcıya sermayesini doğru dürüst bir yere yatırmasını emrediyor.

İnsanların sırf ekonomik sebeplerden dolayı yp yapamaması tabi ki üzücü birşey olur fakat bu sorunu şu an için çözebilecek bir sihirli değnek de yok.
Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel mesaj gönder
necdet

Adı Soyadı: Necdet Kara

Mesaj: #18   MesajTarih: 29.07.2010, 07:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Özgüre katılmamak elde değil Zirve dağcılıkta birkaç dönem ücretsiz, birkaç dönemde sembolik çok komik rakamlara eğitim verildi, eğitim alan 30 - 35 kişiden malzeme alıp aktif uçan 3 kişi falan var.Birçoğu eğitimi yarıda bırakırken birçoğuda 10 uçuşu yapayım bana yeter mantığıyla yaklaştı. Bizde parasız eğitimin ciddiye alınmadığını, birincil isteğinin bu olmasa bile nasılsa ücretsiz gideyim mantığı güdüldüğünü düşünerek ücretli eğitim vermeye başladık.Eğitim vereceğimiz kişileride birebir konuşup aralarından kesin devamlı uçmayı kafasına koymuş, devamını getirebilecekleri seçmeye çalışıyoruz. Ücreti veren her öğrenciyi değil daimi uçmayı hedefleyenleri seçiyoruz.
Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
d3nizce

Adı Soyadı: Deniz Hacısalihoğlu

Mesaj: #19   MesajTarih: 29.07.2010, 09:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

necdet demiş ki:
Özgüre katılmamak elde değil Zirve dağcılıkta birkaç dönem ücretsiz, birkaç dönemde sembolik çok komik rakamlara eğitim verildi, eğitim alan 30 - 35 kişiden malzeme alıp aktif uçan 3 kişi falan var.Birçoğu eğitimi yarıda bırakırken birçoğuda 10 uçuşu yapayım bana yeter mantığıyla yaklaştı. Bizde parasız eğitimin ciddiye alınmadığını, birincil isteğinin bu olmasa bile nasılsa ücretsiz gideyim mantığı güdüldüğünü düşünerek ücretli eğitim vermeye başladık.Eğitim vereceğimiz kişileride birebir konuşup aralarından kesin devamlı uçmayı kafasına koymuş, devamını getirebilecekleri seçmeye çalışıyoruz. Ücreti veren her öğrenciyi değil daimi uçmayı hedefleyenleri seçiyoruz.

O da mantıklı.
Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel mesaj gönder E-mail'i gönder
sözTÜRK

Adı Soyadı: Sadık Öztürk

Mesaj: #20   MesajTarih: 31.07.2010, 19:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

herkes haklı tabi sonucta herşeyin bir karşılığı var olmasıda gerekli
fakat bende bana bedava eğitim verin malzeme verin kullanayım demiyorum biraz daha uygun olsa daha ilgi cekici olur diyorum
caylak arkadaşıma
malzeme konusunda fiyatlar konusunda haklısın pahalı en azından eğitim süresinde ufak tefek üc beş sefer ucsak hevesimizi alırdık (cok icli oldu bu Mr. Green )
Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Türkiye Yamaç Paraşütü Forumu - Ana Sayfa -> Yeni Başlayanlar Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Tasarım ve Yayınlanma Y-Tasarim.com