Tebrikler Mehmet Bey İskenderun un çok güzel reklamını yapıyosunuz... En kısa zamanda İskenderunda görüşmek dileğiyle...
Bir de yukarda bahsettiğiniz yelken uçuş bandının uzunluğu nasıl acaba?
Kazasız uçuşlar....
Merhaba Metin Bey;
İskenderun Türkiye'nin sayılı uçuş bölgelerinden biri olmaya aday ama yerel yöneticiler bu konu üzerine yeteri kadar eğilip ilgilenemiyorlar... Çeşitli bürokratik engeller ve maddi giderler yüzünden bu spora yatırım pek dülşünülmüyor genelde her yerde var bu durum.
Ama İskenderun gelecek vaadediyor bu alanda. Geçenlerde bi tandem uçuş programı düzenledik ve yoğun bi ilgiyle karşılaştık.
Yelken bandımız 500 m yi aşan bi uzunluğu var. İrtifa aldıkça bu uzunluk sınırsız hale geliyor tabi...
Evet haklısınız yerel yönetimler çoğu zaman hiç destek olmuyor. Aslında İskenderunda yönetim değişti ama belki yeni başkanımız İskenderun Havacılığana yeni bi çehre kazandırır.
Bu arada ben İskenderunluyum. Ama İskenderunda hiç uçmadım. 5 Temmuzda sanırım yine festival olur. 1200 tepesini sabırsızlıkla bekliyorum. Belki Gazi Havacılık olarak geliriz.
İskenderun semalarında buluşmak dilekleriyle...
Bu arada yelken bandı da baya genişmiş. biz Ankara da, Raconda 200 m'lik bantta bazen 20 kanat takılıyoruz... Bant eğer Batı-KuzeyBatı ise çoğu zaman gün boyu çalışır da sanırım... bakalım 5 temmuzu sabırsızlıkla bekliyorum...
Adı Soyadı: Metin Tonbul Kayıt: 28 Şub 2009 Mesajlar: 14 Şehir: Ankara
Mesaj: #19Tarih: 30.09.2009, 00:33 Mesaj konusu: İlk 1200 uçuşlarım...
Merhaba Mehmet Hocam öncelikle size ve beraber uçtuğumuz bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. İskenderun'da 10 uçuşa yakın uçuşum oldu, hepsi ayrı zevk ayrı tecrübe oldu. Umarım ilerleyen zamanlarda da beraber uçmak dileklerimle ilk uçuşlarımla ilgili fotoğraflarla beraber bişeyler paylaşmak gerekirse.....
İlk 1200 uçuşum Şehmuz'la beraber oldu. Çooook zevkli ve irtifalı bi uçuştu. İskenderunu kuşbakışı izlemek çok hoşuma gitti. Şehmuz da ben de baya irtifalı geldik. SIV'ye bile niyetlendik Bu arada ilk inişim sahil yoluna oldu... Ama şu anda anıt alanının o geniş pistine alıştık... daha nice kazasız inişlere inşallah....
Arkadaşlar sizden de fotoları ve yorumları bekliyoruz...
Bol irtifalı uçuşlar....
IMG_2210.JPG
Açıklama:
Şehmuz'la aynı irtifadayız. İrtifa da bu mesafeden gayet net.
Dosya Boyutu:
64.51 KB
İzlenme:
38 defa
IMG_2240.JPG
Açıklama:
1200 ve 1700 tepeleri...
Dosya Boyutu:
67.97 KB
İzlenme:
30 defa
IMG_2300.JPG
Açıklama:
Sürekli çalışan termik kaynağımız'İskenderun Limanı'.
Dosya Boyutu:
81.71 KB
İzlenme:
32 defa
IMG_2251.JPG
Açıklama:
Rüzgar çok tatlı olunca yer çalışması kaçınılmaz tabii ki...
14 şubat 2010 anlamlı bir gün, ama bugun 6 pilot arkadaşla birlikte 1200 tepesinin farklı bir yönünden çıkışlarımız daha anlamlıydı. Rüzgarın bir asansüre binmiş gibi sizi kaldırması heycan verici inanın dilim damağım sanki günlerdir su içmemişim gibi kurudu, aynı zamanda inanılmaz keyif vericiydi.uçmayı seviyooooorummmmm.... Başta pilot Mehmet Karaömer hocamızı, Umut Naci, Ahmet Şengel,Yılmaz Verim ve Şehmuz arkadaşımızı bir araya gelerek bu unutulmaz anları yaşadıkları ve yaşattıkları için tebrik ederim. Hep uçalım arkadaşlar
Evet Ahmet Dün İskenderun 1200 pistinden Doğulu rüzgara kalkmak çok farklıydı...
İskenderun Körfez Mahallesinde fırtına yaşanırken sahil bandı modern evler akbağlar ve stadyumdan petrol ofisi bölgesine kadar stabil bir havanın olması uçuş adına mucizeden ibaret bence... Belenden migrosa doğru esen kuvvetli rüzgarın belirttiğim bölgede etkisini yitirmesi bize güvenli bir uçuş alanı sunması, hele tepemizin üç yöne de kalkışa izin vermesi süper bir olay...
İskenderunda her iklimde her mevsimde uçuşa imkan var.... Önümüzdeki aylarda bi şenlik planlıyoruz bakalım...
Festivalden önce gerçekleştirmeyi planladığımız şenliğin kesin tarihini belirlediğimizde burdan ve takvimden paylaşacağım tüm havacı dostlarımızla...
iskenderundaki tüm pilok arkadaşlara selam gerçekten güzel uçuşlar bende adanalı bir pilot olarak orda uçmak isterim şenliğinizi bekliyoruz
ayrıca günübilrik gelip uçmayı da isteriz herkese kazasız uçuşlar adanadan selam..
Mehmet Hocamla iskenderun'a yukarıdan bakma şansım olmuştu eşsiz bir manzara şöleni var. Kısmetse Nisanda gelmeyi ve birlikte uçmayı istiyorum. İnşallah bi aksilik çıkmaz.
ayrıca şenliği ve tarihini çok merak ediyorum. sabırsızlıkla bekliyorum.