Yıllardan berri camia içerisinde geçen bir deyimdir bulut çekimi bu kavram yeni başlayanların hep kafasını karıştırmıştır.
Bulut mu çeker termik mi çıkartır ;
Güçlü termiklerin olduğu havalarda +8 +10 ve termiğin çapının 1000 2000 metreden daha fazla olduğu gelişmiş cümülüs tarzı bulutlarının altında uçar iken pilotun bunu bulut çekimi olarak adlandırması.
Ben bulut çekimi denilen kavramın aslında, termal aktivite sayesinde ısınan havanın inversiyon seviyesinin dahada üzerlerine çıkıp yüksek irtifalardan daha soğuk havayı aşşağıya basıp daha fazla güçlenerek büyümesi ve termal aktiviteyi dahada güçlendirmesi çapının büyümesi olarak düşünüyorum yani kısacası bulutun termal aktivite olmadan kendine has bir gücü yoktur. bulut çekmez termal aktivite yükselir diyorum sanırım anlattım kendimi

Camiadaki fikirleri merak ediyorum bulut çekimi diye adlandırılan durum sorulduğunda birçoğu pilotun tam cevap veremediği yada birbirinden farklı cevap verdiklerini gördüm.
Ben fikirlerim doğrudur diye idda etmiyorum konu tartışma konusudur buyrun tartışalım arkadaşlar.