İyi ve zevkli bir yelken uçuşu için öncelikle yeterli tecrübenin olmasıyla beraber eğitim durumuna göre hızlı bir kanat olması gerekir.
Hızlı bir kanat derken kanadın performansı çok önemli hız arttıkça yelken şansımızda artıyor şöyle ki; sakin olan havalarda kanadın hızını kullanarak dalışlar yaparak kanadımızın dalış sonrasında kabarmasıyla irtifamızı muhafaza edebilir.
Örnegin; Benim uçtugum hızlı kanatdan daha yavaş olan kanatlar inişe giderken ben sırt hattında biraz daha tutunabilir yelkene devam edebilirim!!!!
Yakında Kıbrıs da DHV 1 kanatla benim yapmış olduğum yelken uçuşunun videosunu ekleyeceğim

.
DHV1 kanada göre DHV 1-2 kanat ile yelken uçuşu tabiki daha rahat ve zevkli olur. Bütün kanatlarla yelken uçuşu yapabilme şansımız var.
Hızlı bir kanatla 15 km esen bir rüzgarda rahatbir yelken uçuşu yapıyorsak DHV 1 ve 1-2 kanatla rahat bir yelken uçuşu yapabilmek icin 20-25 km rüzgara ihtiyacım olacaktır.
Zevkli bir yelken uçuşu yapmak istiyorsak süratli bir kanada ihtiyacımız var süratten kastımız burda en önemli konu kanadımızın süzülüş oranlarıdır yani DHV 1 kanat değerleri 1,2 çökerken 8,0 süzülüş yapıyorsa zor bir yelken uçuşu DHV 1-2 bir kanatla 1,1 kanadımız çökerken 8,5 metre ileriye doğru gidiyorsa rahat bir yelken uçuşu yapabilme şansımız vardır.
selamlar
bilal