eğitmenlik kursu

Türkiye Hava Sporları Federasyonu hakkında haberler, tartışmalar, bilgiler.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
Yamasut
Mesajlar: 155
Kayıt: 04.01.2007, 12:32
Ad Soyad: Serdar İlker
Şehir: Bursa
:
Yarışma Pilotu 100+ Club
Aldığı Beğeni: 1 / 4
Pilot Menüsü: 

eğitmenlik kursu

Mesaj #1 gönderen Yamasut » 1 on yıl 1 yıl önce (19.02.2013, 13:07)

Merhabalar,

THSF ve GSM Eğitim Dairesi tarafından açılacak olan Yamaç Paraşütü Eğitmenlik Kursu tarihleri ve gerekli evraklar THSF sayfasından ilan edilmiştir.
Bilgilerinize duyurulur.
Camiamıza hayırlı olsun.

Saygılarımla,
Serdar İLKER


Kullanıcı avatarı
ucarimanda
Mesajlar: 299
Kayıt: 16.10.2006, 17:07
Ad Soyad: Yigit Yildirim
Şehir: Ankara
:
Yarışma Pilotu 50+ Club Dealer
Aldığı Beğeni: 8 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen ucarimanda » 1 on yıl 1 yıl önce (20.02.2013, 01:25)

Federasyon sayfasında duyurusu yapılan "THSF Eğitmenlik Kursu" ile ilgili detay aktarmak istiyorum. Geçen haftasonu Başkanımız Sn. Nihat Ermihan'ın da katılımıyla yapılan eğitim kurulu toplantısında camia ile iletişim görevini (sadece bu konu ile ilgili) üstlendim.

Amaç:
Geçtiğimiz iki sene boyunca çok hızlı olmasa da eğitim kurulu olarak "Eğitim standartları ve eğitim yönetmeliği"ni hazırlamıştık. Ufak tefek eksikler olsa da şu an kullanıma hazır hale gelmiş durumdadır. Hazırlanan eğitim standartların uygulamaya koyulması için önce eğitmenlerin eğitimlerini tamamlaması, standardize olması ve sertifikalandırılması gerekiyor. Tabiki tüm bu eğitimler ve standardizasyon hem yamaçparaşütünün doğasına/kurallarına hem de Spor Müdürlüğü mevzuatına uygun olmak zorunda.

Kimler Katılabilir:
-Eğitim yönetmeliğinde belirtildiği gibi 1. kademe antrenör (yardımcı eğitmen) olmak için ön koşul pilot (35 saat uçuş + SIV) seviyesinde olmaktır. Bu nedenle katılımcı adaylarından uçuş tecrubelerini beyan etmeleri istenmiştir. Ayrıca PİLOTLUK SEVİYESİ İÇİN kurs öncesi sınav yapılacaktır. Bu sınavın içeriği pilot seviyesi (ayrıca açıklayacağım) müfredatıdır.

Bunlara ek olarak duyuruda belirtilen GSM mevzuatı gereği belgeler ve yeterlilikler aranmaktadır.

Sistemik sağlıklı bir şekilde çalışmaya başlaması için ideal katılımcılar halihazırda eğitim veren kişilerdir. Eğitim vermeyen sadece belge alayım ilerde işe yarar mantığı lütfen düşünülmesin. Nitekim 2. kademe antrenör (eğitmen) olmak için performans zorunlulukları vardır. Aktif olarak eğitim veren ya da verecek kişilerin katılımı rica edilir.

Program ve İçerik:
Program iki kısımdan oluşmaktadır. 1. kısım GSM'nün vereceği genel antrenörlük eğitimidir. 04-09 Mart tarihleri arasında olacaktır. Başka bir spor branşından antrenörlük belgesi olanlar ve ya bedel eğitimi mezunu olanlar bu kısımdan muaftır. Tabiki geçerlilik süreleri aşılmışsa GSM mevzuatı esas alınır ve tekrarlanması gerekir.

2. kısım ise eğitim kurulu tarafında hazırlanmış yamaçparaşütü eğitmenliği ile ilgili teknik kısımdır. Bu kısım 25-30 Mart tarihlerinde yapılacaktır. Bu kısımda tüm eğitim sistemi tanıtılacak, eğitim modülleri açıklanacak ve eğitim verme ile ilgili tüm detaylar işlenecektir.

Her iki kısımda günlük 8 saat olmak üzere tam gündür. Bu eğitimin ardından eğitmenlik sınavı yapılacaktır. İçerik kurs içeriğidir.

Denklik Verilmesi:
THK ve ya diğer federasyonlardan alınmış eğitmenlik belgelerine denklik verilmesi gündemdedir. Denklikler DENKLİK PROSEDÜRÜ ile verilecektir. Bu çalışma finalize olmamıştır. Ancak genel bilgi olarak;

-Standardizasyon sağlanması için standardizasyon eğitimi/semineri zorunlu olacaktır.
-Eğitmenlerin bilgi yeterliliği sınav ile değerlendirilecektir.
-Aktif olmayan eğitmenlerin belgeleri kabul edilmeyecektir. Bunun için eğitim yönetmeliği esas alınacaktır.

Herhangi bir belgesi olan ya da olmayan, eğitmenlik yapan tüm pilotların katılımını bekliyoruz. Denklik prosedürünün işleyişi ilk başta gecikmeli ve sıkıntılı olabilir, ayrıca tecrubeli kişilerin katılımı ve desteği ile sistemin eksikleri daha rahat fark edilir ve çözüme kavuşur.

Ypforum üzerinden iletişim görevini üstlenmiş durumdayım. Lütfen sorularınızı yöneltiniz.

Forumun genel yapısını bilen bir kişi olarak ricam şudur; her aklınıza geleni yazarak konuyu dağıtmayın ve kirletmeyin. Hatta istenen yeterliliğin (pilot seviyesi ve aktif eğitmen) altındaki kişiler sadece takipte kalsın derim.

Saygılarımla,

yigit

Kullanıcı avatarı
İstanbul Hava Sporları
Mesajlar: 110
Kayıt: 11.01.2009, 19:45
Ad Soyad: Polat Kemal Akyüz
Şehir: İstanbul
:
Dealer
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen İstanbul Hava Sporları » 1 on yıl 1 yıl önce (20.02.2013, 13:49)

Herkese hayırlı uğurlu olsun, bir devrin bitip yeni bir dönemin başlangıcıdır bu.

Şunu herkes merak ediyordur. Bu eğitimlerin periyodu ne olacak, yani 1.kademe eğitmenlik tekrar ne zaman açılacak bu konuda bir bilgi var mıdır... yılda bir, 3 yılda bir gibi. Herhalukarda yığılma olacaktır çünkü Tüm Türkiye'de kontenjandan fazla eğitmen var fakat düzgün periyodları olacaksa aktif olarak eğitmenlik yapmayanlar sonraki dönemi beklemeyi tercih edebilir bu da yığılmayı azaltır.

THSF'nin sitesindeki linklerde Türkçe karakter kullanıldığından çalışmıyor, linkler aşağıdaki gibidir.
http://sporegitim.sgm.gov.tr/antrenor/katilim.htm
http://sporegitim.sgm.gov.tr/yonetmelik ... meligi.htm

Kullanıcı avatarı
weasp
Mesajlar: 54
Kayıt: 18.08.2006, 00:19
Ad Soyad: Sedat Kırtulukoğlu
Şehir: Fethiye
:
Yarışma Pilotu 100+ Club
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen weasp » 1 on yıl 1 yıl önce (20.02.2013, 14:33)

Yiğit, Serdar selamlar,

Bunu sizden telefonla da öğrenebilirdim ama belki benden başka merak edenler olabilir.

Yardımcı eğitmen, eğitmen ve uzman eğitmenlerin sertifikalandırılmasında aralarında neden 1 sene gibi uzun bir süre var? Bu tabii ki yardımcı eğitmen olan bir adamın, gitsin biraz yardım etsin de işi öğrensin 1 sene sonra eğitmenlik için hak kazansın diye düşünülmüş bir uygulama. Yalnız bu uygulama hali hazırda uzman seviyesinde olan baya bir sayıda eğitmen olanlara zaman kaybettirecektir. Örnek vermeye gerek yok.

Şu an federasyonun atamış olduğu uzman eğitmenlerin dışında kalan kişiler bu eğitimlere katılmasın demiyorum. Katılsınlar. Ama bahsettiğim seviyedeki adamlar için de bu eğitimlerin sonunda bir sınav ya da uygulama ya da birilerinden (uzman eğitmenlerden) referans alarak bu süreyi kısaltabilecekleri imkan sunulmalı diye düşünüyorum. Burada referans gösterme işinde adam kayırmaca gibi durumlar da ortaya çıkabilir ama referans sayısı 2 ya da 3 olursa boş adamın da kayırılması engellenmiş olur.

Hadi uzman eğitmenler, bunu açıklayın..:)

Kullanıcı avatarı
xc_extreme
Mesajlar: 319
Kayıt: 09.05.2006, 16:24
Ad Soyad: Tulgay Özden
Şehir: Antalya
Aldığı Beğeni: 2 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen xc_extreme » 1 on yıl 1 yıl önce (20.02.2013, 14:39)

Merhaba,
Bu alanda uzun yıllardır şahsım ve firmam olarak faaliyet gösteriyoruz. Çoğu kişide bizleri ve verdiğimiz eğitimin kalite ve standartını biliyor. Yapılan duyuruya istinaden tespit ettiğim bir kaç sorum var. Bu alanda Antrenorluk eğitimleri ilk defa veriliyor. Şimdi ilk olarak 1. Kademe Eğtimenlik kursu verilecek. Ancak bir üst kademeye geçebilmek için bir üst kademedeki Antrenor ile bir yıl çalışmak gerekiyor. Şimdi Türkiye'de bu statüye ulaşmış bir kişi yok ( tabi evrak olarak ). Ben Tulgay ÖZDEN olarak 13 yıllık geçmişim ve bir fiil yapmış olduğum toplam 5600 uçuş ile kimin bünyesinde staj yapacağım. Bunun mantığı varmıdır. Bölgelerde belirli standartlarda tecrübeli kişiler var. Bu kişilerin kademeleri nasıl belirlenecek ? Türkiyede belirli bir standartta eğitim veren kurum, kuruluş, işletme ve şahıslar bulunuyor ve bunların isimleri bellidir. Öncelikle bunların tespit edilip kademelendirmesi yapılması gerekmiyor mu ? Bu konularda uygulamada ciddi problem ve haksızlıklar var bence, bu sorulara bir cevap verilmesi gerekiyor.

Tulgay ÖZDEN
ENG Hava Taşımacılık Ltd. Şti.
Genel Müdürü

Kullanıcı avatarı
ucarimanda
Mesajlar: 299
Kayıt: 16.10.2006, 17:07
Ad Soyad: Yigit Yildirim
Şehir: Ankara
:
Yarışma Pilotu 50+ Club Dealer
Aldığı Beğeni: 8 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #6 gönderen ucarimanda » 1 on yıl 1 yıl önce (20.02.2013, 19:06)

Merhabalar,

Hem forum üzerinden hem de telefonla gelen soruları yanıtlamak isterim.

1) İki ayrı kurs yoktur, birer hafta süren iki aşamadan oluşan tek bir kurs vardır.

2) Hangi sıklıkla uygulanacak? Bu kurs eğitim sisteminin doğru bir şekilde uygulanmaya başlaması için ilk adımdır. Tabiki senelik olarak en az bir kere tekrarlanması gerekir. Ancak hangi sıklıkla ne zaman uygulanacağı federasyon yönetiminin ihtiyaç ve imkanları doğrultusunda planlamasına tabidir.

Bu konuya net bir cevap verememekle birlikte, teknik kurul ve yönetim kuruluna aktarılmak üzere kaydediyorum.

3) Halihazırda eğitmen ya da uzman eğitmen (belgeli ya da belgesiz) seviyesinde olanlar ne yapacak?

-Ego yapmayacak, başvuruda bulunup kursa gelecek.
-Eğitim kurulu tecrubeli eğitmenlerin yeterliliklerini sınamanın yöntemini bularak, bu durumdaki kişilerin hak ettikleri belgeleri almaları hızlandırılacak.
-Bu eğitimin hazırlanan eğitim sisteminin tanıtılması ve standardizasyon fonksiyonu unutulmayacak, yıllardır bu işi yapan kişilerin de eksiklerini tamalamaları beklenecek.

4) Devamsızlık hakkı var mı?
Mevzuat gereği:
Madde 19- Devam Zorunluluğu

Kursa en fazla bir tam gün veya 2 yarım gün mazeretsiz katılmayan kursiyerlerin kursla ilişkileri kesilir.

Kurs süresince 3 günü geçen raporlar devamsızlıktan sayılır ve kursiyerlerin kursla ilişkileri kesilir.

5) Bu eğitime katılan eğitmenler, staj mı yapacak, nasıl yapacak?

Evet staj yapacak. Öncelikle anlaşılması gereken nokta yıllardır bu işi yapan eğitmenlerin de çeşitli hataları olduğudur. Buna sayısız örnek verebilirim. Ayrıca asıl amacımız, öğrenci/kursiyer bakış açısıyla eğitimlerin standartlaştırılmasıdır. Bir eğitmenden başlangıç alan kişi başka bir okula gittiği zaman farklı uygulama görmemeli, kaldığı noktadan ilerleyebilmelidir.

Ancak uzman eğitmen seviyesinde olan kişiler için bu prosedürün hızlandırılması gerçek bir ihtiyaçtır. Yeterlilikleri bilinen ya da belgeli olan kişileri gereksiz yere bekletmenin kimseye faydası olmaz. Üniversite kulüplerinde, çeşitli okullarda ve kulüplerdeki tecrubeli eğitmenleri en hızlı şekilde işleyişin içine dahil etmek gerekiyor.

Bu noktada eğitim kurulu, Başkanımızın ve yönetim kurulunun isteği üzerine, GSM mevzuatı dahilinde "Denklik ve Yeterliklik Programı" hazırlayabilir. Bu konu son toplantıda tartışılmıştır. Ancak hem kolay olmayan bir problem olmasından dolayı hem de asıl önceliğimiz eğitmenlik eğitiminin içeriğini tamamlamak olduğu için beklemeye alınmıştır.

Hassasiyetinizi anlıyor ve paylaşıyorum. İsmi lazım olmayan kurumun bizleri umursamaz uygulamalarına benzememesi için çalışıyoruz. Bence hak eden hak ettiğini almalıdır. Söylemesi kolay, uygulaması zor bir ifade.

6) Tulgay demiş ki; Bu konularda uygulamada ciddi problem ve haksızlıklar var bence, bu sorulara bir cevap verilmesi gerekiyor.

Uygulamada ciddi problemler olduğu (olacağı) doğrudur ancak kesinlikle HAKSIZLIK YOKTUR. Hangi hakkınızdan mahrum kaldınız???

Bir anda herkesi mutlu eden bir formül yok. Art niyet olmadığını bilin ve destekleyici, yönlendirici eleştirilerde bulunun, lütfen.

Uygulamada ciddi sıkıntılar çıkacağını tahmin ediyoruz, ancak hepsine tek seferde çözüm üretip kılçığı ayıklanmış balık gibi sunamıyoruz.


Kullanıcı avatarı
weasp
Mesajlar: 54
Kayıt: 18.08.2006, 00:19
Ad Soyad: Sedat Kırtulukoğlu
Şehir: Fethiye
:
Yarışma Pilotu 100+ Club
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #7 gönderen weasp » 1 on yıl 1 yıl önce (20.02.2013, 19:41)

Eğitmen eğitimindeki bence tek eksik 5. konuda bahsettiğin uzman seviyesindeki eğitmenlerin hızlıca sürecin içine dahil edilmesi. Bu konuya çare bulunsa bile uygulamanın zor olacağı kesin. Konu zaten sizin gözünüzden de kaçmamış.

İlk eğitimler esnasında eğitime gelecek kişiler de konu hakkındaki yapıcı fikirlerini sunarak hızlı çözüme destek verebilirler belki. Onun dışında bu eğitimin yapılması için arkada çok büyük emeğin olduğunu biliyorum. İşi bilen adamların işine geleceği bir uygulama olacağı için de bilen adamın bu eğitimlere destek vermesi gerekiyor.

Ben cevabımı aldım, ortalık alevlenmeden ben kaçar hafız..:)

kolay gele...

Kullanıcı avatarı
manınsky
Mesajlar: 81
Kayıt: 09.06.2006, 22:33
Ad Soyad: Tunahan Demirci
Şehir: Isparta
:
200+ Club
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #8 gönderen manınsky » 1 on yıl 1 yıl önce (20.02.2013, 20:13)

Sevindirici bir gelişme olduğu kesin, sorunların çözümüne yönelik bir şeylerin yapılmasıda çok güzel... 5 yıldır Üniversite kulübünde eğitmenlik yapan biri olarak en büyük sorunumuz Eğitmenlik belgelerimizin olmaması idi. Üniversite Eğitmenlik brovemiz olmadığı için defalarca etkinliklerimize izin vermemişti...

İlk etapta bizim ve bizimle aynı sorunu yaşayanları tabiki de rahatlatacak bir uygulama, ama Sedat ve Yiğitin dediği gibi eksikleri var... O eksiklerde zamanla hallolacaktır diye tahmin ediyorum. Hiç bir uygulama eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde % 100lük başarı ile başlatılamaz.

Bize düşen başvurularımızı ve gerekenleri yapıp eksiklerin tamamlanmasını beklemek tamamlanmazsa eleştirilerimizi ona göre yönlendirmek... Yıkıcı değil Yapıcı olursak bu işleyiş elbet arzuladığımız şekilde sorunsuz işlemeye devam edecektir. aksi takdirde kavga etmekten bir adım bile ileri gidemeyeceğiz...7

Saygılarımla...

Tunahan DEMİRCİ
SDÜ Havacılık Kulübü Eğitmeni

Kullanıcı avatarı
feridunist
Mesajlar: 41
Kayıt: 04.12.2006, 15:23
Ad Soyad: Fatih Sarıtarla
Şehir: Ankara
:
Yarışma Pilotu 100+ Club
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #9 gönderen feridunist » 1 on yıl 1 yıl önce (20.02.2013, 20:37)

Ohh bee..
Forumda okuduğum en güzel konu uzun zamandır. Katılacağım, Yeeepppii. Çok sevindirici gelişmeler. Ego konusunda Yiğitle hemfikirim, kimse yapmasın zaten süre içersinde herşey yerli yerine oturur, yeter ki başlayalım. Selamlar saygılar..

Kullanıcı avatarı
xc_extreme
Mesajlar: 319
Kayıt: 09.05.2006, 16:24
Ad Soyad: Tulgay Özden
Şehir: Antalya
Aldığı Beğeni: 2 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #10 gönderen xc_extreme » 1 on yıl 1 yıl önce (20.02.2013, 22:04)

Arkadaşlar ve Sevgili Yiğit,
Sizler beni uzun süredir tanıyorsunuz. Bu konuyla ilgili bir egom yoktur. Ancak ben bu olaya ve işleyişe kesinlikle itiraz edeceğim. Uygulama kesinlikle yanlıştır. Sadece belli bir kaç ismi belirleyerek onlara sorgusuz sualsiz en üst seviyede lisans verilerek bizleri görmezden gelemezsiniz. Ayrıca federasyon kurulmadan önce bu konuda ilk çalışmaları yaptığımızda işleyişin böyle yapılmayacağı konuşulmuştu. Bizim verdiğimiz çabayı görmezden gelmenize göz yummamız söz konusu değildir. Bu camiada kim benim karşıma çıkıpta ''Tulgay senin ve işletmenin verdiğin eğitimin kalitesi ve standardı mevzuata uymuyordu'' desin. Yaptığımız işin kalitesini THK, klüplerde ve şahışlarda çok iyi biliyor. Bana gerek telefonla ve gerekse yazılı olarak açıklamalarınızı yaparken lütfen bu çıkışımı ve sitemimi dikkate alın. Federasyon daha alt yapı çalışmalarını tamamlamışken sadece 35 saat uçuş ve SIV çalışması yapmış birine eğitmenlik lisansı verme gibi bir hataya düşmemeli. Öncelikle bu işi yapan ve ciddi bir tecrübe ve bilgi birikimine sahip olan kişilerin kazanılması gerekmektedir. Bunu yaparken de insanlara egonuz var gibi bir suçlama da bulunmasınlar lütfen. Ayrıca GSM mevzuatı detaylı incelerseniz genel kapsamı, tanımlamaları ve kademelendirmesi havacılıkla uzaktan yakından alakası yoktur. Umarım bu düşüncelerimi ve sitemimi anlarsınız.

Kullanıcı avatarı
muzzy145
Mesajlar: 511
Kayıt: 29.01.2008, 00:05
Ad Soyad: Muzaffer Dundar
Şehir: Akhisar
:
Yarışma Pilotu 150+ Club
Aldığı Beğeni: 20 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #11 gönderen muzzy145 » 1 on yıl 1 yıl önce (20.02.2013, 22:20)

Eee simdi ben Ankaraya bu kurs icin geldigimde kimin evinde kalicam? Bekarlar elleri gorelim.


Kullanıcı avatarı
ucarimanda
Mesajlar: 299
Kayıt: 16.10.2006, 17:07
Ad Soyad: Yigit Yildirim
Şehir: Ankara
:
Yarışma Pilotu 50+ Club Dealer
Aldığı Beğeni: 8 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #12 gönderen ucarimanda » 1 on yıl 1 yıl önce (21.02.2013, 11:59)

xc_extreme yazdı: sadece 35 saat uçuş ve SIV çalışması yapmış birine eğitmenlik lisansı verme gibi bir hataya düşmemeli.


"35 saat uçuş ve SIV" yapmış kişiler bu eğitime katılma hakkına sahiptir. Eğitim sonunda yardımcı eğitmen olurlar. Yardımcı eğitmen sıfatı ile eğitimlere destek verirken 100 saat uçuş tecrubesini ve eğitim performanslarını gerçekleştirince eğitmen olurlar.

Nasıl bir hata anlamadım.

Kullanıcı avatarı
İstanbul Hava Sporları
Mesajlar: 110
Kayıt: 11.01.2009, 19:45
Ad Soyad: Polat Kemal Akyüz
Şehir: İstanbul
:
Dealer
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #13 gönderen İstanbul Hava Sporları » 1 on yıl 1 yıl önce (21.02.2013, 14:54)

Yiğit'in yazısında atanmış 5.kademe eğitmenler olduğuna dair bir şey yok. Fakat yazışmanın gidişatından uzman eğitmenler zaten atanmış gibi gözüküyor. Böyle birşey varsa bunun listesini yayınlar mısın alenilik kazansın. Yoksa 1.kademe eğitmenlikten sonra mı böyle atamalar olacak, konu biraz muallakta kaldı tam anlayamadım.

35 saat+SIV ve staj yardımcı eğitmenlik için isabetli bir karar olmuş bence. Eğitmenlik süreclerinin ivme kazanmasını sağlar, bu işe yatkın 35 saat uçuşu olan biri staj süresince bu işin altından kalkabilir, daha uç bir örnek olsaydı yarışmada kürsüye çıkacak ya da loop atacak seviyelere gelmiş 300-500 saat uçan kimselere anca lütufen eğitmenlik kapısının açılması yamaçparaşütünün gelişmesine ket vururdu.

Kullanıcı avatarı
s kılıç
Mesajlar: 99
Kayıt: 22.04.2009, 19:39
Ad Soyad: Sebahattin Kılıç
Şehir: Bursa
:
100+ Club
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #14 gönderen s kılıç » 1 on yıl 1 yıl önce (21.02.2013, 22:28)

anlaşılan bu master eğitmenlik lisansları birkaç kişiye verilmiş gibi duruyor camianın haberi olmadan gizli kapaklı hangi kişilere ne şartlarda nasıl ve neye dayanarak bu belgeler verilmiştir veya verilmemişse kimler masters eğitmen olaçak açıklansın da herşey şefaflık kazansın ondan sonra yardımcı eğitmenlik lisansını almak için gerekenleri katılmak isteyenler yapsın verilecek olan yardımcı eğitmenlik lisansında bir önemli sıkıntı varki bu yardımcı eğitmen lisansı almak için başvuran daha sonra alan arkadaşlar kimin yardımcılıgını hangi şartlarda nerede nasıl yaparak eğitmenlik lisansnlarını alacaklar.

Kullanıcı avatarı
Berussa
Mesajlar: 381
Kayıt: 23.12.2008, 23:33
Ad Soyad: İbrahim Altın
Şehir: Bursa-Ölüdeniz
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #15 gönderen Berussa » 1 on yıl 1 yıl önce (21.02.2013, 23:48)

Sebocuğum sen hala daha olayı anlamadın mı,al gülüm ver gülüm ....ayrıca merak ettiğim bir konu da bu verileceği söylenen lisanslarda fai onayı yada Fai nezdinde herhangi bir geçerliliği var mı acaba ???????

Kullanıcı avatarı
SENERARSLAN
Mesajlar: 558
Kayıt: 11.02.2007, 15:15
Ad Soyad: Sener Arslan
Şehir: Denizli
:
50+ Club
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #16 gönderen SENERARSLAN » 1 on yıl 1 yıl önce (22.02.2013, 01:40)

İbrahim (sanal pilot nicki daha iyi idi bence ) Eğitmenlik sertifikasında FAI onayı bir öneri ise mantık açılımını yapmanı rica edicem. :P


Kullanıcı avatarı
İstanbul Hava Sporları
Mesajlar: 110
Kayıt: 11.01.2009, 19:45
Ad Soyad: Polat Kemal Akyüz
Şehir: İstanbul
:
Dealer
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #17 gönderen İstanbul Hava Sporları » 1 on yıl 1 yıl önce (22.02.2013, 05:41)

Kimsenin gizli kapaklı birbirini ağırladığını da sanmıyorum,fol yok yumurta yokken bu ithamlar aşırı kaçıyor. Ben konuyu açtım Yiğit gerekli açıklamayı yapacaktır. Gönüllü olarak bu işe koşturanlar üstüne basa basa bize güvenin diyorlar hepsi de tanıdığımız insanlar. Azcık sabır, itişmeyün sevüşün lütfen.

Bir de demeden edemeyeceğim yemişim FAI'sini...

Kullanıcı avatarı
flyjoe
Mesajlar: 66
Kayıt: 03.02.2009, 01:08
Ad Soyad: Nezih Tat
Şehir: Alanya
:
Dealer
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #18 gönderen flyjoe » 1 on yıl 1 yıl önce (22.02.2013, 10:13)

çok isteyen varsa .FAİ den eğitmenlik belgesi alsın biz de bi görelim.... Türkiyede Türkiye spor federasyonlarının verdiği belge esastır.hangi spor dalı ile uğraşıyosan mutlaka o branşla ilgili belgeyi almanız gerekir aksi takdirde eğitim verirken bi kaza olursa( ki umarım asla olmaz) anında eğitim veren kişiye eğitmenlik antrenörlük belgesini sorarlar bence federasyon en doğru kararı vermiş önüne gelen adam uçuruyor uçmasını beceremeyen çoğu adam teknik iki laf öğrenmiş ortada dolaşıp duruyor.Fedarsyon olması ve desteklenmesini canı gönülden destekliyorum....

Kullanıcı avatarı
abu
Mesajlar: 17
Kayıt: 17.01.2008, 21:53
Ad Soyad: İbrahim Alay
Şehir: Tarsus
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #19 gönderen abu » 1 on yıl 1 yıl önce (22.02.2013, 12:18)

Turk milleti olarak onyargiyi ne kadar cok seviyoruz ..
Adamlar islerini guclerini birakmis birseyler yapmaga caliyiyor vede hic birsey talep etmeden , bizler cikmisiz adamlari yargiliyoruz..
Mastir egitmen lisansi verilmisse bile ( gizli yada alanen ) sizce bu lisansi alan kisiler haketmeyenlermi ? Adamlar size lisans verecem diyor siz ise siz kimsiniz der gibi yargiliyorsunuz..
Gururu birakin da elbirligi ile calisalim..

Yigit in dedigi gibi gereksiz yazilar yazmayin ve sukunet ile bekleyin
saygilar....

Kullanıcı avatarı
Berussa
Mesajlar: 381
Kayıt: 23.12.2008, 23:33
Ad Soyad: İbrahim Altın
Şehir: Bursa-Ölüdeniz
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #20 gönderen Berussa » 1 on yıl 1 yıl önce (23.02.2013, 01:28)

Olayları totomuzdan anlamaya ne kadar da meraklıymışız,sorduğum soru basitçe şuydu,bu verileceği söylenen eğitmenlik lisanslarının FAI tarafından herhangi bir tanınırlığı,geçerliliği varmıdır.? Yoksa 2 fotoğraf bir sağlık raporu ile her yoldan geçene verilen adına lisans dediğiniz kağıt parçalarından bir farkı olacak mı ?
Ayrıca yemişim FAI sini diyorsunuz da,federasyonunuzun FAI yetkisi kurumun elinden almak için kurumun arkasından ne fırıldaklar çevirdiğini ufaktan bir hatırlatayım isterseniz.Gelişmeleri ilgiyle ve bıyık altından gülerek (varacağınız noktayı az çok kestirebildiğim için söylüyorum, verdiğiniz sporcu lisansları gibi bu da elinize yüzünüze bulaşacak gibi görünüyor) izliyorum.Bu eğitmenlik konusunda birileri haksızlığa uğradığını düşünüp tepki verdiğine göre haksızlığa uğrayan birileri var demek ki...

Hadi kalın sağlıcakla.....