Tarih: 27.03.2016
Pilot: Taner ALP
Uçus Sayısı: 130
Malzeme: Skywalk Teqila-3
Rüzgar: KD 25 km/h
Kaza:
Kaza öncesi birkaç defa kendi çapımda küçük küçük wing owerlar yapıyordum. Son wingower’da sol freni çekmemle birlikte kanat bir anda soldan dönmeye başladı. Kontrol etmeye çalışırken ikinci spine girdi. İrtifam tepe üzeri 100 mt. Civarı olduğundan ikinci spinde kendimi yerde buldum. Düştüğüm bölgenin ağaçlık bölge olması ciddi bir hasarı önledi.
Kaza Sonrası:
Ufak bir baygınlık sonrası kendime geldiğimde olayı pek hatırlamıyordum, rüyadan uyanmış gibiydim

Ender Güral, Nida Akiz, Muhittin Henden ve Albatros grubundan Basat Oktay, Gökhan Çağlayan, Gökçe Özbil, Bahadır Uzel’e ne kadar teşekkür etsem azdır.
Kazayla İlgili Değerlendirme:
Videoyu izlediğimde kolonların bağlantısının yarım tur içerden bağlanmış olmasının sebep olduğunu düşünüyorum. Kolonların ön tarafa bakması gereken kısmının içeriye bakması kanadın dinamiğini bozdu. (siz ne düşünüyorsunuz bu konuda)
Uçuş anında farkına vardım ama maalesef önemsemedim. Kalkış yaparken genelde düz bağlanıp sonra ters kalkış için dönüyorum. O gün Takeoff’ta yine düz bağlanmaya çalışırken bir arkadaş göstereyim diyerek kolon bağlamama yardım etti sağolsun. Ama o da benim gibi hatalı bağladı. Tabii hatanın büyüğü ben de kalkış öncesi kontrol etmeliydim. Siz iyisi mi bildiğiniz alıştığınız kalkış ve bağlama şeklinden vazgeçmeyin ayrıca kontrolleri unutmayın.
ucuz atlatılmış ders aldığım bir kaza oldu. şu an durumum gayet iyi

https://youtu.be/HYC8T3IopCU