Mesaj #22 gönderen ganos » 1 on yıl 1 yıl önce (28.08.2006, 11:32)
Selamlar,
Bu, aynı üslupla ikinci karşılaşmam. Bir de "ev yapımı microlight" konusunda benzeri bir gelişme yaşamıştım. Arkadaşlar bu olaya bir ilim, teknik bir konu gözüyle baksalar daha sağlıklı bir yaklaşım içinde olacaklardır. Bu gün bir inşaat yapabilmek için mühendislik diploması, bir muayenehane açabilmek için uzman hekimlik diploması v.s. v.s. gerekiyor. Bu da, uygulayıcıların süregelen literarürü öğrenmelerini ve uyum sağlamalarını sağlamak için şart koşuluyor. Çok hafif hava araçları konusu, akademik bir kariyere dayandırılmamış olsa da bu konuda eğitim veren kuruluşların tecrübelerle yazılmış kuralları var ve o kurallara göre de; "sen motorlu yamaç paraşütü kullanacaksan yamaç paraşütü pilot sertifikan olmalı" deniyor. Tecrübeye saygı duymak lazım... Bunu uygulayıp uygulamamak size kalmış, buna da saygımız sonsuz ama bir doğru varsa ve bu sizin doğrunuz ile çatışıyorsa, bence durup düşünmeli ve en azından hiç bilgisi olmayanları, sizin seçiminizin doğru olduğu konusunda zorlamaya çalışmamalısınız (en azından teknik konularda). Ayrıca çoğunluğun görüşlerine de " siz, ne kadar tutucu, ne kadar agresifsiniz" diye yaklaşmak, demokratik ortam içerisinde, herkesin, görüşlerini medenice sunduğu bu forumda lüzumsuz bir çıkış. Doğruyu bulmak için tartışıyoruz. Bu tartışmayı okuyanlar, sizin doğrularınızı ve karşı tarafın doğrularını kıyaslayarak karar verecekler. " Burası benim kafama uymadı" demek, günümüz politikacılarının, kafa sallamacı bir grup karşısında konuşup egosunu tatmin etmek isteğinden pek farklı değil. Sizi, kalıp mücadele etmeye davet ediyorum... Ayrıca savunduğunuz konunun elle tutulur yanları da yok değil. Eğitim sürecinin detaylarını biraz verebilseydiniz (sonuçta teknik olarak çok farklı şeyler değil; birinde rüzgar esiyor, birinde rüzgarı kendiniz yaratıyorsunuz) belki sizinle aynı görüşü paylaşan arkadaşlar çıkabilirdi. Size bu kadar muhalefet olmasının bir sebebi de size karşı yazılan mesajlardan sonra bir savunma tutumu içine girmiş olmanızdır. Bence devam edin...
Saygılar... Kazasız uçuşlar...