Ankara - Gölbaşı - Uçuş Yasağı

Uçuş Bölgeleri Hakkındaki konular,yeni uçus bölgeleri...

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
ahmetsen
Mesajlar: 160
Kayıt: 04.07.2012, 17:37
Ad Soyad: Ahmet Şen
Şehir: Ankara
:
100+ Club
Aldığı Beğeni: 17 / 0
Yaş: 45
İletişim:
Pilot Menüsü: 

Ankara - Gölbaşı - Uçuş Yasağı

Mesaj #1 gönderen ahmetsen » 6 yıl 3 ay önce (02.12.2017, 18:53)

Arkadaşlar Merhaba;
Bugün Gölbaşı bölgesindeki Hatıra Tepede eğitim uçuşları yaparken Jandarma geldi ve uçuş iznimizin olup olmadığını sordu. Kendilerine böyle bir iznin olmadığını tepede bir çok kulüp ve şehirden pilotun olduğunu, spor yaptığımızı ve kimseye herhangi bir zararımızın olmadığını belirttik.

Jandarma yetkilileri izin almadan bu tip aktivitelerin yapılamayacağını, mülki amirliklerden izin almamız gerektiğini ısrarcı olursak bir çok sebepten işlem yapabileceklerini (şahıs arazisine izinsiz giriş, orman arazisine izinsiz giriş, izinsiz eylem ve lokavkt, uçuş izni almadan uçuş vb... liste uzuyor) söylediler.

Hakkımızda herhangi bir şikayet olmadığını, ancak izin almamız gerektiğini, bundan sonra o bölgedeki izin alınmadan yapılacak aktivitelere müsaade etmeyeceklerini belirttiler.

Sonuç olarak gerekli izin ve onaylar alınmadan GÖLBAŞI bölgesindeki tüm uçuş alanlarında uçulması durumunda cezai müeyyidelerle karşılaşılabileceğini üzülerek söylemek zorundayım.

Konu Hava Federasyonları Başkanına iletildi. Önümüzdeki hafta gerekli izinlerin alınması için gerekli faaliyetler başlatılacak.

İyi çalışmalar.

Son beğenen Gökhan