Mescal 5 - Eazy 2 - prion 4 hangisi ?

Yamaç paraşütü malzemelerinin tartışıldığı alan: yamaç paraşütleri, harnessler, cihazlar, vs

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
CerkezEthem
Mesajlar: 48
Kayıt: 25.08.2018, 23:38
Ad Soyad: ismail ethem turan
Şehir: Sakarya
Aldığı Beğeni: 22 / 0
Yaş: 41
Pilot Menüsü: 

Mescal 5 - Eazy 2 - prion 4 hangisi ?

Mesaj #1 gönderen CerkezEthem » 5 yıl 5 ay önce (27.09.2018, 19:19)

P2 kursunu FenomenAir' den yeni aldım ve inşallah seneye P3' e devam edeceğim. Başta ikinci el bir kanat çok cazip gelmesine rağmen, daha sonra güvenliğin adrenalinden önde geldiğine ve forumdaki yazılardan da A tipi kanatlarında birer otobüs değil pilotunun altında gayet güzel bi otomobile dönüştüğünü okudum. Kısacası daha iyi ve hızlı A tipi bir kanat çıkana kadar da eğitim ve daha sonrasında b güvenli veya hızlı bir kanat ihtiyacım olacağını düşünmüyorum. Kısaca uçmak yeterli olacak benim için. Burda Advance Alpha6 ile kafayı bozmuşken yazdıklarımla arasında bayağı bir fark oluşu ve bu farkı hakedecek bir güvenlik veya performans sunmayışı vazgeçmemi sağladı ( tabi tutar biraz daha önemli oldu :mrgreen: )..

Şimdi gelelim bu kadar sunumdan sonra ana konumuza konu başlığında da belirttiğim üzere Abdullah hocamın tavsiye ettiği 3 markanın 3 A tipi kanadı. Tamam mevzu bahis A Tipi kanat ise pasif güvenlikleri hepsinde üst seviye aralarında 1 tık oynamaz ama herşey de güvenlik değil ( evet biraz kendimle çelişiyorum burda) biraz daha fazla manevra ve sürat kabiliyetini destekleyen en azından birbirlerine nazaran. Bu 3 kanatta deneyim sahibi olan yada değişik marka ve kanatlarda deneyim sahibi olan pilotlardan fikirlerini ve eleştirilerini bekliyorum.


Kullanıcı avatarı
aspex
Mesajlar: 1470
Kayıt: 30.10.2012, 12:16
Ad Soyad: Tarık Yıldırım
Şehir: Ordu
:
50+ Club Dealer
Aldığı Beğeni: 105 / 15
Pilot Menüsü: 

Mescal 5 - Eazy 2 - prion 4 hangisi ?

Mesaj #2 gönderen aspex » 5 yıl 5 ay önce (28.09.2018, 13:24)

A kanat bütün teslerden A alarak geçmiş kanattır. Hepsinin uçuş karakteristiği aynıdır, bence A kanat seçerken en öncelikli kriterin fiyatı olsun derim...

Son beğenen gurayg

Kullanıcı avatarı
makdilek
Mesajlar: 104
Kayıt: 03.08.2016, 17:10
Ad Soyad: mustafa akdilek
Şehir: kocaeli
:
100+ Club
Aldığı Beğeni: 15 / 0
Yaş: 37
Pilot Menüsü: 

Mescal 5 - Eazy 2 - prion 4 hangisi ?

Mesaj #3 gönderen makdilek » 5 yıl 5 ay önce (28.09.2018, 17:56)

merhabalar. bende abdullah yıldızın bir öğrencisiyim. benim nacizane tasiyem kullanmış birisi olarak yorumluyorum MESCAL 5 i tavsiye ederim. bu arada kanat eşimin kanadı 75-95 lime renk modeli. kanat için başta yorumlarımı sıralıyorum.
1: kanat tepeye çok çok kolay gelmekte. en zayıf rüzgarda bile kolayca ters kalkıs yapabilirsin. sert rüzgarlarda da senı savuracak kadar haşin değil. hatta ben yer çalışırken ruzgar 10 20 km aralıgındayken a kolonlarını bıle cekmeden hafıf kendıme cektıgımde tepeme gelıyor.
bu vıdeomdan ızleyebılırsın.
2: kanatla donusşer istediğin zaman çok yumuşak olurken. ani tepkilerde ise cok daha hızlı dınamık donebılıyor. ( not bu arada cok usta pılot deılım sadece gozlemlerım) yanı burdan anlıyacagın cok kıvrak bır kanat.
3: kanadın trım hızı ıcın soyleyeceklerım ıse yanı frensız normal hızında mescal 4 tekıla 4 gıbı kanatlardan hızlı oldugunu soyleyebılırım. oludenızde esımle ucus yaptıgımızda havada kendısını yakalayamadım :)serdıvanda da kendı ucuslarımda yelken bandında cok hızlı ılerledıgımı farkettım eskı kanadıma gore. ınıs paternınde baya bı s cızdırıyor. yanı hem hızlı ucuyor hemde cokus oranı az hızına oranla.
4: ınıs esnasında ıse tedırgın etmıyor fren mesafesı uzun bı hata yapsanda kanat telafı edıyor ucmak ıstıyor. ( cok abartmazsan tabıkı) kanat hızlı ucarken ınıste de tam tersıne yavaslamak durmak da kolay.
5: kanat yenı teknoloj oldugu ıcın hafıf materyalden yapılmıs ıc torbası dıs cantası cok şık. ancak kanadı pıs ortamda tas toprakta kullanma derım bırazcık narın bı kuması var buna dıkkat etmelısın.
6: mescal bence alınabılecek en guvenlı kanatlardan bırısı. eger genelede serdıvanda ucacak san yanı cokelez kayserı gıbı zorlu xc bolgelerınde ucmayacaksan yılda bırkac kez oludenız de ucuyorsan. mescal ucus hayatın boyunca aradıgın butun herseyı sana sunacaktır.
7: yalnız sunu soylemelıyım egıtıme baslamıssın kanat her nekadar ıyı olsada senın kendını gelıstırmen lazım bunun ıcın bol yer calısmalısın kanat hakımıyetın artmalı bunu lk basta nalayamabılırsın ama zamanla gelıstıkce bana hak vereceksın. o-ılk zamanlar az ucus bol yer calıs sonra gelıstıkce arayısların ucustan beklentılerın degısecektır.
8: bu arada tarık azız yıldırım abının dedıgı gıbı butce de onemlı ama sıfır kanat almanı kesınlıkle onerıyorum yenı kanat pılotajını cok ıyı gelıstırır. bırde dıger markalar da ıyıdır onları kotulemıyorum. ama bır marka kanadını guncelleyınce modelını yenıleyınce dıger guncel kalmayan marka kanatlara gore daha hızlı yada guvenlı olabılıyor. keske butun markaları deneyebılcek bı ortam olsa da begendıgımızı secıp alabılsek.
benim sana TAVSİYEM MESKAL :)

Kullanıcı avatarı
CerkezEthem
Mesajlar: 48
Kayıt: 25.08.2018, 23:38
Ad Soyad: ismail ethem turan
Şehir: Sakarya
Aldığı Beğeni: 22 / 0
Yaş: 41
Pilot Menüsü: 

Mescal 5 - Eazy 2 - prion 4 hangisi ?

Mesaj #4 gönderen CerkezEthem » 5 yıl 5 ay önce (28.09.2018, 18:57)

Hocam ilgin ve kanatla ilgili tecrüberlerini paylaştığın için teşekkürler. Yer çalışmasının önemini p2 de anlamıştım. Abdullah hocama da aynısını aktardığım gibi uçurtmayla oynar gibi oynayabilmem lazım demiştim kendisine :).. Dağ bisikleti, Enduro, Binicilik bunlar hala meşgul olduğum sporlar. Ondan ötürü antreman yapılması kondüsyon yüksek tutulması her ne spor olursa olsun olmaz sa olmazı bu bilince sahibim. ( Birde p3 lerin bazılarının take off larda sürüklenmesi de etkili olmuş olabilir :mrgreen: ) Şu an için Eazy 2 ve mescal arasındayım :D .. Ülkemizde bu spor u yapan bir elin parmaklarını geçmediğinden yabancı forumlarda da dolanıyorum. Ama aktardıklarınız benim için şu an daha bir değerli. Birde eazy 2 pilotu buldummu önümde bir engelim kalmayacak. Kış olması belki p3 devam etmemi engeller şu an için belki ama bol bol yer çalışmasına zaman bulurum :D. Bu arada Pamukova' da uçuşa gelirseniz şayet 0532 207 7411 numaram. Bir çayımı içmeye bir yemek yemeye beklerim.

Kullanıcı avatarı
htamerursavas
Mesajlar: 198
Kayıt: 26.10.2012, 23:32
Ad Soyad: Hüseyin Tamer Ursavaş
Şehir: İzmir
Aldığı Beğeni: 91 / 9
Pilot Menüsü: 

Mescal 5 - Eazy 2 - prion 4 hangisi ?

Mesaj #5 gönderen htamerursavas » 5 yıl 5 ay önce (02.10.2018, 15:33)

Bence Eazy 2'yi de düşün :) Skywalk, Ozone gibi ismi en çok geçen üreticilerden biri ancak fiyatı da yüksek. Sanırım Eazy 2 daha hesaplıdır. Eğitim alırken birçok farklı EN A kanatta almıştım. Her biri farklıydı. Daha sonra Muse 4 aldım ve uzun süre kullandım. Muse 4 B kanat gibiydi. Diğer A kanatlara göre daha çevikti ve trim hızı fena değildi. Mesela 5 farklı EN A kanadının test raporunun linki var aşağıda. Bakarsan beşi de birbirinden farklı.
https://www.dhv.de/fileadmin/user_uploa ... 10_eng.pdf
Alacağın kanadı deneme fırsatın varsa bu çok iyi olur. Birinden kanadı alıp bir uçuş bile olsa denesen süper olur.

Kullanıcı avatarı
alp78
Mesajlar: 181
Kayıt: 06.05.2012, 19:24
Ad Soyad: Taner Alp
Şehir: İstanbul
Aldığı Beğeni: 34 / 2
Pilot Menüsü: 

Mescal 5 - Eazy 2 - prion 4 hangisi ?

Mesaj #6 gönderen alp78 » 5 yıl 5 ay önce (03.10.2018, 09:33)

Kanadı elbet birgün satacaksın.
skywalk ı alırken belki biraz fiyatı yüksektir ama satarken daha rahat ve daha yüksek fiyata satabileceğini göz önünde bulundur.


Kullanıcı avatarı
CerkezEthem
Mesajlar: 48
Kayıt: 25.08.2018, 23:38
Ad Soyad: ismail ethem turan
Şehir: Sakarya
Aldığı Beğeni: 22 / 0
Yaş: 41
Pilot Menüsü: 

Mescal 5 - Eazy 2 - prion 4 hangisi ?

Mesaj #7 gönderen CerkezEthem » 5 yıl 5 ay önce (09.10.2018, 15:57)

https://www.dhv.de/db3/muster?lang=en

Yukarıdaki listeye göre kullanım rahatlığı, pasif kontrol vs olarak eazy2 gibi gözüküyor Advance Alpha6 ise değerleri daha kötü gözüküyor. Yada benmi yanlış değerlendiriyorum ?



“Yamaç Paraşütü Malzemeleri, Yorumlar, Öneri ve Ürün İncelemeleri” sayfasına dön