anamur-aydıncık

Uçuş Bölgeleri Hakkındaki konular,yeni uçus bölgeleri...

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
MOTW
Mesajlar: 50
Kayıt: 09.05.2006, 03:17
Ad Soyad: M. Bahadır Civan
Şehir: Mersin
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

anamur-aydıncık

Mesaj #1 gönderen MOTW » 1 on yıl 7 yıl önce (24.08.2006, 20:07)

arkadaşlar Aydıncık Kaymakamı ve Belediye Bşk.nın yardımlarıyla Zeytinlik MEvkisinde açılan Take off herkese hayırlı olsun.

Benim önerim Tepenin adı PEKSEVER TEpESİ olsun :)

SİVAS dan Peksever abimin tatil sırasında yaptığı uçuşlar neticesinde hazırlanan take off u biz de MEDEX olarak 5 kişilik TArsus Mersin Ekibiyle gidip hayırladık.

5 paraşüt rahatlıkla serilebiliyor

Rüzgar GB-B
takeoff: 450 m
iniş sahil

manzara güzel..Dağlar ve deniz birarada

9-10 Eylül 2006 muhtemelen YP Şenlik Olabilir

ayrıca İNCEKUM Plajının olduğu kısımda bulunan çanakda 150-200 m genişliğindeki bantı kullanarak yelken uçuşu da mümkün.

fotoları ve videoları yakında göreceksiniz


Kullanıcı avatarı
Peksever
Mesajlar: 11
Kayıt: 06.09.2005, 02:50
Ad Soyad: Peksever Müderrisoğlu
Şehir: Sivas
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen Peksever » 1 on yıl 7 yıl önce (29.08.2006, 23:49)

senlik yaparsanız tokat ve sivastan geleceğiz.aydıncıkı değerlendirin selamlar iyi uçuşlar peksever aydincikin havadan resmi ekte..
Dosya ekleri
DSC00017.JPG
Aydincikin Havadan Resimi

Kullanıcı avatarı
yener
Mesajlar: 290
Kayıt: 10.08.2006, 02:29
Ad Soyad: Mehmet Yener Yilmaz
Şehir: Antalya - Almanya
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen yener » 1 on yıl 7 yıl önce (09.10.2006, 00:22)

hayirli olsun peksever tepesi ALLAH guzel ve saglikli ucuslar versin
Allah darisini bizim alanya kaymakamligi ve belediyesine de böyle ileri görüslü liderler tayin eylesin bizde "burda kanatlanmak yasak,kus musun sen ucamazsin" zihniyetindeki yasaklardan kurtulur ülkemize ve ilimize yapatigimiz tanitim ve turistik hizmetlerimize ve genclerimizi yönlendirme ve yetistirmemizde desteklerini umuyor nasibse bekliyoruz take off acmasinlarda acik olan bir take off muzuda kaatmasinlar yeter biz gerekirse devletimiz yerine devlet gibi kendimiz acariz ama kimseden kurus almadan ama onuda kapatmasilar mani olmasinlar sukur
Dosya ekleri
DSC01198.jpg

Kullanıcı avatarı
tempus
Mesajlar: 23
Kayıt: 26.05.2005, 16:05
Ad Soyad: Mevlut Karadeniz
Şehir: Ankara
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen tempus » 1 on yıl 7 yıl önce (13.10.2006, 14:30)

21 -25 ekim bayram tatilinde Aydıncık'a gitmeyi düşünüyorum. Aydıncık belediye başkanı Ahmet Bahar 'a telefonla görüştüm, mevcut piste ilave yeni bir pist daha açmışlar. AccuWeather den baktım bu bölgede 21 -25 ekim arası hava açık ve güneşli, ortalama sıcaklık Gündüz 28 Gece 19 derece arasında olacak. Güzel uçuşlar olacağını umuyorum. büyük bir ihtimalle Mersin'den Bahadır'da gelecek. Bu mevsimde de rahatlıkla denize girilir 8) . Kalacak uygun yerler varmış ögretmenevi, belediye misiafirhanesi, motel ve pansiyonlar. Mersin - Aydıncık ta görüşmek üzere hepinize iyi uçuşlar. :)

Kullanıcı avatarı
tempus
Mesajlar: 23
Kayıt: 26.05.2005, 16:05
Ad Soyad: Mevlut Karadeniz
Şehir: Ankara
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

aydıncık - mersin

Mesaj #5 gönderen tempus » 1 on yıl 7 yıl önce (27.10.2006, 13:02)

21 ekim sabahı eşim ve kızımla bayram tatilini geçirmek ve uçmak için Aydıncık a dogru yola çıktım. Konya, Karaman, Mut, Gülnar yolundan 7 saat sonra Aydıncık'a ulaştık Ögretmen evine yerleştik. Maalesef Aydıncık'ta benden başka uçucu yoktu :( . Bölgeye yabancı ve tek başına idim. Mersin'deki Bahadır'dan telefonla bölge ile ilgili bilgiler aldım. O gün Aydıncıklı beden eğitimi hocası Muzaffer 340 mt. yüksekliğindeki take off a çıkmamda yardımcı oldu. Take off asvalt bir yol kenarı çok temiz ve egimi çok güzeldi. :roll: Güneybatı dan esen lodosla ters kalkış yaptım. Rüzgar fazla kuvvetli olmadığı ve tek başına olduğum içim tepede fazla takılamadım ve taş masa denilen tepe üzerinden süzülüşe geçtim. Yolda yakaladığım birkaç zayıf termikle 460 mt.ye kadar yükseldim. İniş alanı olarak pazar yerinin karşısındaki kumsalı seçtim. O gün semt pazarı kurulmuştu ve oldukça kalabalıktı. :? Semt pazarının üzerinde bir 360 döndüm ve s ler yaparak yol kenarındaki plaja indim. Ertesi günü belediyeden Ahmet take off a çıkmama yardımcı oldu take of da kalkış hazırlığı yaparken yoldan geçen araçlar durup benim kalkışımı izlemek için take of da yerlerini almıştı. Seyredenlerin bazıları yamaç paraşütünü ilk defa canlı olarak görüyordu. :shock: Güzel bir kalkış yapmak için kuvvetli bir rüzgar bekledim ve bir kaç adımda havalandım tepede biraz takıldıktan sonra süzülüşe geçtim 8 dakikalık güzel bir uçuştan sonra pazar yerinin karşısındaki boş tarlaya indim. Daha sonra incekum plajında denize girdik. 8) Çam ormanı ile çevrili sahil ve deniz çok güzel ve temizdi. Ertesi günü Silifkeye ugradık Silifke kalesini, cennet, cehennem çuklurlarını ve astım magarasını gezdik, Narlıkuyu'da tekne ile kız kulesine çıktık daha sonra akşama dogru Mersine geldik ve ögretmen evine yerleştik 1 gece Mersinde kaldık, tantuni yedik ve ertesi günü Tarsus Pozantı Aksaray üzerinden Ankara'ya döndük. Tatilimiz çok güzel geçmişti :D . Aşağıda gezimiz ile ilgili bir kaç foto ekledim. Herkese iyi uçuşlar
Dosya ekleri
aydincik-take off.jpg
aydıncık yol kenarındaki kalkış alanı ve yoldan geçen yerli izleyiciler
aydincik manzara.jpg
taş masadan aydıncık manzarası
aydincik-inis.jpg
aydıncık pazar yeri karşısındaki iniş alanı
tarsus şelalesi.jpg
tarsus şelalesi
silifke.jpg
silifke kalesinden silifke manzarası
cennet e iniş.jpg
silifke cennet çukuruna iniş çukurun derinliği 70 mt. ve 400 basamakla iniliyor. dipte 200 mt.lik bir magara var.
kızkalesi.jpg
cennet cehennem çukurunun olduğu tepeden akdeniz ve kızkalesi manzarası
kızkalesinden.jpg
kızkalesinden narlıkuyu manzarası

Kullanıcı avatarı
tempus
Mesajlar: 23
Kayıt: 26.05.2005, 16:05
Ad Soyad: Mevlut Karadeniz
Şehir: Ankara
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #6 gönderen tempus » 1 on yıl 7 yıl önce (27.10.2006, 17:04)

Eger Aydıncık a yolunuz düşüpte uçmak isterseniz maalesef size yardımcı olabilecek yerli bir uçucu şimdilik yok. Bu konuda telefonlada olsa Bahadır'dan bilgi oalabilirsiniz. Ben ekteki fotoda Aydıncık manzarası üzerine güvenli iniş alanlarını ve acil iniş alanlarını belirtmeye çalıştım. Aydıncık başlangıç seviyesindeki uçucular için pek uygun değil özellikle acil iniş alanarını belirttiğim yerler için daha tecrübeli olmak gerekiyor. Resmin çekildiği taş masanın olduğu tepe 300 mt.yükseklikte. take of bu kısmın 40 metre daha üstünde güney batı yönünde. Sarı ile çizgiler uçtuğum güzerğahı gösteriyor. yamacın hemen altında yüksek gerilim hattı var ama normal uçuşla bunu rahatlıkla aşıyoruz. İleride görülen incekum plajının üstünde de bir take of var. Kuvvetli rüzgarda buradan kalkarak karşıdaki yamaç ta yelken uçuşu da yapılabilir. Benim yelken yapmaya fırsatım olmadı. Bende Aydıncık tanıtımında kısa da olsa katkıda bulunmak istedim. İlgilenen arkadaşların dikkatine sunarım.
İyi uçuşlar
Dosya ekleri
aydincik3.JPG
resmi büyüterek bakarsanız ayrıntılarıda görebilirsiniz


Kullanıcı avatarı
Peksever
Mesajlar: 11
Kayıt: 06.09.2005, 02:50
Ad Soyad: Peksever Müderrisoğlu
Şehir: Sivas
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #7 gönderen Peksever » 1 on yıl 7 yıl önce (29.10.2006, 03:47)

aydıncıkta yeniucuşla duyunca seviniyorum ilçenin en önemli problemi açıktaki şehir elektrik tesisatı kablolar yer altına alınırsa iniş yeri sayısı artar selamlar