THSF de yeni gelişmeler

Türkiye Hava Sporları Federasyonu hakkında haberler, tartışmalar, bilgiler.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
Champion
Mesajlar: 649
Kayıt: 30.11.2007, 20:39
Ad Soyad: Semih Sayir
Şehir: İstanbul
:
Yarışma Pilotu 200+ Club Dealer
Aldığı Beğeni: 5 / 1
Pilot Menüsü: 

THSF de yeni gelişmeler

Mesaj #1 gönderen Champion » 1 on yıl 7 ay önce (12.08.2013, 12:49)

.
Selamlar arkadaşlar.

Federasyonumuzda seçimlerden sonra ortaya çıkan belirsizlik tablosunda kendi açımdan olumlu gördüğüm bazı gelişmeler var.
Öncelikle Yeni Genel Sekreterimiz Fahrettin beyle tanışıp sohbet etme imkanı buldum. Kendisi Daha önce Karete Federasyonu ve Üniversite Sporları Federasyonunda görev yapmış değerli bir burokrat. Benim üzerimde olumlu bir izlenim bıraktığını açıkça söyleyebilirim.
Bildiğimiz sebepler nedeni ile Nihat beyin atanması gerçekleşmedi ve gerçekleşecek gibide görünmüyor. Fahretttin bey Bakanımız Suat Kılıçtan aldığı yetki yazısı ile vekaleten başkanlığı yürütebilecek ve gerekli insiyatifleri alabilecek. Fahrettin bey bu yetki yazısının içeriğinin, önümüzdeki günlede yapılması planlanan çalışmaların, Federasyonumuzun web sitesi aracılığı ile bizlere ve kamuoyuna duyurulacağını ifade etti.
Yanlış bir yorum yapmamak için fazla detaylara girmek istemiyorum.

*Bu kısımdan sonrası benim Fahrettin beyle görüşmemden sonraki kendi çıkarımlarımdır.

-Bakanlığın ve Genel Müdürlüğün Federasyonumuz için planları nelerdir?
Anlayabildiğim kadarı ile en kısa zamanda eksik yapılanma çalışmaları bitirilip 6 ay içerisinde Federasyonun özerk hale getirilmesine çalışılıyor. Bu durumda yeniden bir seçim yapılması gündeme gelecektir.

- Nihat beyin yeniden göreve dönmesi veya bu çalışmalarda yer alması mümkünmü?
Bana göre hayır. Fahrettin beyin aldığı yetki yazısının içeriği bu konuda ne kadar kararlı olduklarının açık bir göstergesi olarak kabul edilebilir.Nihat beyin mahkemeye başvurması, sözde "Camia destegi" yada başka bir sebeple (herhangi bir şekilde) göreve gelme umudu kalmamıştır.

- Yeni Yönetim ve İcra Kurulları,Teknik kurullar nasıl oluşturulacak ve önümüzdeki süreçte neler planlanıyor?
Bildiğimiz gibi şu an için görevde bir Yönetim Kurulu ve dolayısıyla herhangi faal Teknik Kurulumuz yok. Fahrettin bey ilk olarak bu kurulları belirli prensipler içerisinde ve tamamen şeffaf olarak bütün camiamızın katılımı, desteği ile gerçekleştirmek düşüncesinde.
Genel Sekreterimiz bu anlamda bütün kulüp temsilcilerinin katıldığı Genel bir toplantı yaparak sizlerle tanışmak, sorularınızı yanıtlamak ve gerekli çalışmaların yapılmasında izlenecek yol hakkında fikjir alışverişi yapmak istiyor.Yine anlayabildiğim kadarı ile bu hafta veya önümüzdeki hafta konaklama imkanı Federasyonumuz tarafından ayarlanmak üzere Ankarada bir araya gelmemiz düşünülüyor.

Yine kendi izlenimlerimden yaptığım çıkarımlar neticesinde, elimize geçen bu yeni şansı değerlendirebilmek adına geçmişimize bir sünger çekerek yeniden bir araya gelmemiz, önceki husumetleri unutmamız ve elbirliği ile Federasyonumuzun ayağa kalkabilmesi için bu şansımızı iyi kullanmamız gerektiği kanaatindeyim.

Diğer durumda bizlerden yeterli çaba ve destek gelmez ve özerklik çalışmaları bitirilemezse (bende 6 ay süre tanınmış gibi bir algı oluştu!)Federasyonumuzun Gelişmekte olan Sporlar Federasyonuna bağlanması gibi oldukça yüksek bir ihtimal var.

Sizlerden ve Moderatör arkadaşlardan ricam bu başlığın tartışma veya yıpratma yazıları yerine çözüm üretme, destek verme, harekete geçme anlamında kullanılmasıdır.


Saygılarımla

Semih SAYIR


Kullanıcı avatarı
ziya
Mesajlar: 247
Kayıt: 03.03.2005, 22:37
Ad Soyad: Ziya Hacialioglu
Şehir: Ölüdeniz - Bursa
:
Yarışma Pilotu 250+ Club
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen ziya » 1 on yıl 7 ay önce (13.08.2013, 09:31)

Selamlar,
Semih abi, şu 'sözde' kavramından uzaklasırsan daha yapıcı olacaksın. Oy hakkını kullanmıs her kulubun ve bireyin tercihini yok sayan bu kavram, cumlenin devamındaki; ortak karar, beraberlik, camia, bütünlük gibi istemleri samimiyetsiz kılıyor.
Adamın tercihine sözde diyip sonra gel denmez.

Gelelim mevcut duruma,
Nihat bey, Bayramören'de en geç haziran 15'e kadar (yanlış hatırlıyorsam düzeltin, tarih hatırlamada hafızam zayıftır) mahkemeye basvurarak, kuluplerin desteği olan oyların hakkını arayacağını söylemiş ve destekleri icin camianın özgür iradesine teşekkür ederek, bunun hakkını arayacağını beyan etmişti.
(cümle tam aktarım değildir, benim konuşmadan çıkardığım özettir).

Tarih bu tarih, ortada hak arama varsa biri haber etsin. Nıhat bey hala spor bakanına ulasabimenin yollarını aramakta sanırım. Yani mişli mışlı durumlar devam etmekte. Camia kendi iradesine sahip çıkmakta ama önder önderlik vasfından uzak durmakta, ona sahip çıkan iradeye sahip çıkmamaktadır.

Kuluplerin ortak kararla bu duruma bi müdahaleleri olma vakti gelmiş geçiyor, bu duruma seyirci kalmakta yükümlülüktür.

Bundan bi dönem öncesinde muhabbetler içindeyken 'Nihat bey mahkemeye gidemez hakemliğini yerler' diye yorumlamıştık dost meclisinde, haklıyız da herhal.

Camianın özgür iradesinin yeni bir karar alma vakti gelmiştir. Bu karar 'ne olursa olsun' kararıdır, sıktı sıkıldık, dayatmalardan. Bu sporun asıl karar verme mekanizması bu camia olmayacaksa, alsınlar federasyonlarını başlarına çalsınlar.

Kullanıcı avatarı
BALKİRAZ
Mesajlar: 188
Kayıt: 10.08.2006, 18:26
Ad Soyad: Ertan Balkiraz
Şehir: Ankara
:
150+ Club
Aldığı Beğeni: 26 / 1
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen BALKİRAZ » 1 on yıl 7 ay önce (13.08.2013, 11:52)

Ankaralı olduğumdan Gençlik Spor Bakanlığı ve Federasyonumuzu sık sık ziyaret ediyorum.Semih abinin aktardıklarını bende gözlemledim. 2008(beş yıl geçti elde var?) yılında kurulan Federasyonun bu günkü duruma gelmesi Gençlik Spor Bakanlığı veya bürokrasi değil bence tabana yayılamayan eski yönetimdir.
Gençlik Spor Bakanın federasyonun gerçek işleyişine kavuşması için yönetimi değiştirmek istediği açık.
Pahalı ve teknik özellikleri fazla olan hava spor dallarının yaşatılması ve gençlerimizin bu sporları yapacak altyapı imkanlarına kavuşması için tüm camianın özellikle başı çeken biz yamaç paraşütçülerin özerk olana kadar sabır edip desteklerimizi bakanlığın istediği şekilde sürdürmemiz gerektiğine inanıyorum.

Kullanıcı avatarı
Champion
Mesajlar: 649
Kayıt: 30.11.2007, 20:39
Ad Soyad: Semih Sayir
Şehir: İstanbul
:
Yarışma Pilotu 200+ Club Dealer
Aldığı Beğeni: 5 / 1
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen Champion » 1 on yıl 7 ay önce (13.08.2013, 12:16)

ziya yazdı:selamlar,
Semih abi, şu 'sözde' kavramından uzaklasırsan daha yapıcı olacaksın. Oy hakkını kullanmıs her kulubun ve bireyin tercihini yok sayan bu kavram, cumlenın devamındaki; ortak karar, beraberlik,camia,bütünlük gibi istemleri samimiyetsiz kılıyor.
Adamın tercihine sözde diyip sonra gel denmez.

Gelelim mevcut duruma,
Nihat bey Bayramörende en geç haziran 15 e kadar(yanlış hatırlıyorsam düzeltin,tarih hatırlamada hafızam zayıftır) mahkemeye basvurarak, kuluplerin desteği olan oyların hakkını arayacağını söylemiş ve destekleri icin camianın özgür iradesine teşekkür ederek bunun hakkını arayacağını beyan etmişti.
(cümle tam aktarım değildir benim konuşmadan çıkardığım özettir)

Tarih bu tarih,ortada hak arama varsa biri haber etsin. Nıhat bey hala spor bakanına ulasabimenin yolalarını aramakta sanırım. Yani mişli mışlı durumlar devam etmekte. Camia kendi iradesine sahip çıkmakta ama önder önderlik vasfından uzak durmakta, ona sahip çıkan iradeye sahip çıkmamaktadır.

Kuluplerin ortak kararla bu duruma bi müdahaleleri olma vakti gelmiş geçiyor, bu duruma seyirci kalmakta yükümlülüktür.

Bundan bi dönem öncesinde muhabbetler içindeyken ' Nihat bey mahkemeye gidemez hakemliğini yerler ' diye yorumlamıştık dost meclisinde, haklıyız da herhal.

Camianın özgür iradesinin yeni bir karar alma vakti gelmiştir. Bu karar 'ne olursa olsun' kararıdır, sıktı sıkıldık,dayatmalardan. bu sporun asıl karar verme mekanızması bu camia olmayacaksa,alsınlar federasyonlarını başlarına çalsınlar.


Yine kendi görüşlerimi yazıyorum,

Nihat beyin mahkemeye gidip gitmemesi birşeyi değiştirmez...Daha öncede ifade ettiğim gibi Fahrettin beye verilen yetki yazısının içeriği Nihat beyin tamamen gözden çıkarıldığını gösteriyor.
Kimse kusura bakmasın ama bir bakan böyle bir yola girdiği zaman hukuki durum muhakemesi sizlerden bizlerden çok daha uzman kişiler tarafından( Hukuk danışmanları) yapılır ve her türlü önlem alınır. Bana göre şöyle bir durumun gerçekleşmesi imkanlar dahilinde değildir! Nihat bey mahkemeyi kazanır ve görevine geri döner..Koskoca Spor Bakanıda "Vay be adama bak helal olsun bizim bütün direnmemize karşı bizi alt etti ve göreve döndü"...
Bu senaryo kimin kafasına yatıyor?
Bana sorarsanız bu iş bitmiştir..!

Diğer yandan yeni yapılanma çalışmaları devam ederken Nihat beyde hakkını arayabilir, Kulüplerde Başbakana, Cumhurbaşkanına, Uluslararası Adalet Divanına, Avrupa birliğine başvurabilir.
Neticenin değişeceğini zannetmem. Camiamızın Federasyon yönetiminde gerçek anlamda bağımsız irade gösterebilmesi Federasyonun ileride Özerk Statüsüne geçtiği zaman mümkün olacaktır.

Sonuç olarak 2 muhtemel senaryo gözüküyor.
1- Çalışmalar başlar altyapı eksikliği bitirilir ve özerklik aşamasına gelinir. Bu süreçte herkez üzerine düşen görevi yapar. Seçimlerle ilgili itiraz ve hak arama hususları kendileri tarafından gerçekleştirilir

2-Bu süreç Nihat beye oy veren ve ona ve dolayısıyla kendi oylarına haksızlık yapıldığı iddiasında olan kulüpler tarafından desteklenmez, ayak sürülür dışarıdan seyredilir..

2.Senaryoya göre yeniden yapılanma çalışmaların başarısız olacağını söyleyebilmek güçtür. Biz ve muhalefetdeki diğer arkadaşların yokluğunun daha önceki yönetimin çalışmasını engellemediği gibi...! Eksik olan sadece kendisinden görev ve sorumluluk alması beklenen birkaç arkadaşımızın çalışmalarda yer almaması ve yokluklarının hissedilmesi olacaktır.
Bu tercih edilebilecek bir seçenek değildir ve ben böyle düşünen arkadaşlarımız olabileceğine ihtimal vermem.

Biz Kulübümüz İSUK olarak bir Yönetim Kurulu toplantısı yapıp hareket tarzımızı belirleyip, burada duyuracağız. Bütün Kulüplere aynı yolu izlemelerini tavsiye ederim. Açıklamalarımız kişiler değilde Kulüpler üzerinden giderse bir çeşit süzgeç görevi görecektir.

Görüşmek üzere
Saygılar

Semih SAYIR

Kullanıcı avatarı
ziya
Mesajlar: 247
Kayıt: 03.03.2005, 22:37
Ad Soyad: Ziya Hacialioglu
Şehir: Ölüdeniz - Bursa
:
Yarışma Pilotu 250+ Club
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen ziya » 1 on yıl 7 ay önce (13.08.2013, 15:18)

Selam,
Semih abi haklısın, bu konu ve karar verme sureci cok onemli oldugu icin, kuluplerin derhal ortak bir karar vermeleri ve bunun ustunden devam etmeleri gerekiyor.
Ha bana ve benim gibi kuluplerinde sadece sporcu olan ve karar verme surecinde etkin olmayan sporculara da en kolay olan iş, çalısanların calıstıklarını insafsızca eleştirmek kaldı :)
Beyanlarında mangalın tozunu attıran kulup ve baskanlarının bu spor adına neler yapacaklarını merakla bekliyorum.
Nihat beyin kazanıp kaybetmeyecegi degildir konu, konu buna daha baslamıs bile olmamasıdır.
Kazansa ne olur olmaz bunlar uzun ayrıntıları olan konular, bogulmaya gerek yok, Semih abinin konustugu konu ustunden ne olabilir ona bakmak lazım.
Komplo teorime gore; gsgm agzımıza bal calıp yataga atmaya calısıyor olabilir, ozerklik ama neye nereye göre. Kulaga hos gelse de, bu tarz yonetimlerin bu federasyondan ellerini cekeceklerini hic sanmıyorum. Seçimle gelen adamı binbir hille hurdayla hatta agır tabiriyle....gorevini vermediler.
Bakalım calısmaktan harap olmus yorgun kuluplerimiz acaba bu cenke hazırlar mı? Yapılması olası bi secim icin delege sayılarını arttırabilmek adına neler yaptılar:)) Yaaa dananın guyruğu, deneyim, yenen kazık toplamına esit oldugu halde thsf onaylı yarısmalar geldi geciyor, gecmis olsun, sonra bagrınmayın bize haksızlık ediliyor diye.
Bu durumdaki delegasyonda o secime girersek kim kazanır? Kafaları kasımayalım, kasa daima kazanır.
Thsf federasyonunu sanmam ki gelismekte olan sporların altına atsınlar, taze gelin olan federasyonumuz kadrolasma adına acılmıs yeni bir kapıdır. Faaliyetleri, olan sporcuları, yarısmaları, uuuu paralar paralar doner. Ac kurtların sofrasıdır, bırakmazlar, yar etmezler.
Ama her nasılsa bi eucayiplik vardır, bu sporla ugrasanlar oyle pek de tekin degiller, adamlara secim zamanı bile onca tehditvarı konustuk bildiklerini okudular degil mi.
Simdi el mi bey mi yaman modu on. Koskoca bakaann, onun hasmetli mudurleriii, altında gezen burokratlarr, verilen yazılar, ültimatomlar aman aman allahhh.
Isim var biraz sonra yardıracam bekleyin beni.

Kullanıcı avatarı
gakkaya001
Mesajlar: 459
Kayıt: 10.07.2010, 01:35
Ad Soyad: Güner Akkaya
Şehir: Adana
:
Yarışma Pilotu 150+ Club
Aldığı Beğeni: 7 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #6 gönderen gakkaya001 » 1 on yıl 7 ay önce (13.08.2013, 15:22)

Bundan sonrası inşallah tüm yamaç paraşüt'ü camiası için hayırlı olur,AHAS olarak yeni dönemde her türlü yardıma hazırız, artık önümüze bakmamız gerektiğini düşünüyorum ...

AHAS- Güner Akkaya


Kullanıcı avatarı
ibramçavuş
Mesajlar: 172
Kayıt: 17.01.2006, 17:37
Ad Soyad: İbrahim Dinçer
Şehir: Bursa
:
Dealer
Aldığı Beğeni: 2 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #7 gönderen ibramçavuş » 1 on yıl 7 ay önce (13.08.2013, 20:30)

Fahrettin Bey e başarılar ve kolaylıklar dilerim.Federasyonumuzun seçilmiş Başkanı Nihat Bey görevine başlayana kadar geçecek süreçte işlerin yürütülmesinde tüm kulüplerin destek vermesi faydalı olacaktır.Fahrettin Bey e görevinde tekrar başarılar diliyorum.

Kullanıcı avatarı
Başkan38
Mesajlar: 32
Kayıt: 21.03.2013, 10:44
Ad Soyad: Ali Rıza Karakullukçu
Şehir: Kayseri
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #8 gönderen Başkan38 » 1 on yıl 7 ay önce (14.08.2013, 09:58)

Talas Belediye Başkanlığı ve Talas Havacılık Kulübü olarak Fahrettin Beyi şartsız destekliyor ve çalışmalarında başarılar diliyor bizlerin üzerine düşen görev varsa göreve hazır olduğumuzu beyan ediyoruz.
24-30 Ağustos tarihleri arasında yapılacak yarışmaya kendisini davet ediyoruz. ikili ve çoklu görüşmeler için ve 150 ye yakın sporcunun katılacağı ve görüşlerinin alınabileceği ortam oluşacaktır

Kullanıcı avatarı
mustafa çelik
Mesajlar: 391
Kayıt: 20.11.2006, 18:38
Ad Soyad: Mustafa Çelik
Şehir: Ankara
Aldığı Beğeni: 5 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #9 gönderen mustafa çelik » 1 on yıl 7 ay önce (14.08.2013, 10:30)

Sonunda Bakanlıktan beklenen girişim; Federasyon Genel Sekreteri Fahrettin YILDIZ beye görevlendirme yapılarak her türlü temsil yetkisi verildi, camia için hayırlı olsun. Fahrettin beyin sıkıntıların üstesinden geleceğine inancımız sonsuz olup kendisine başarılar dileriz.

Mustafa ÇELİK
THK Ankara Sportif Havacılık Kulübü Başkanı

Kullanıcı avatarı
SENERARSLAN
Mesajlar: 558
Kayıt: 11.02.2007, 15:15
Ad Soyad: Sener Arslan
Şehir: Denizli
:
50+ Club
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #10 gönderen SENERARSLAN » 1 on yıl 7 ay önce (15.08.2013, 00:19)

Aslında camiamızda federasyonun öneminin tam kavranmadığı kanaatindeyim. Her ne kadar seçim zamanında ortalık toz dumana boğulsa da ortalığı toz duman eden kişi sayısı belli idi. Bu kişilerin adına duyarlı diyelim, ilgili diyelim, çıkarını düşünen diyelim, fantazi kuranlar diyelim... Her ne ise kalanlar her zaman seyretmenin lezzetli olduğunu düşünen tarafta duruyor.

Herkes fark etmiştir ki camiada bu konuda artık bir ümitsizlik hali hakim. Akışına bırakıldı. Ne olursa olsun artık moduna girildi. Bir kaç arkadaşımız arada köz yeniden canlanırmı diye bir kaç çomak darbesi ile konuyu gündeme getirdi ancak pekte ilgi görmedi. Bu durum aslında konuya karşı camianın bakış açısının aynası diyebiliriz. En ilgilisi dahi elini ayağını çekmiş durumda.

Nihat beyin durumunu ben dahil bir çok arkadaşımız "sarı öküzü vermek" olarak algıladık. Reel olarak baktığımızda büyük çoğunluk durumun bu olduğunu düşünüyor. Ha biz mi verdik diye sorarsanız hayır. Camia adaletli ya da adaletsiz oranda ki delege sayısı ile bi şekilde tavrını fikrini seçimde ortaya koydu. Bu tavır ile "sarı öküz verilmiş ise de bizim vermediğimiz aşikar" Sonrasında gerekli mercilere dilekçeler yazıldı vs. Camia her hangi bir ideoloji etrafında birleşen bir camia değil. Hobisini icra eden insanların bir araya gelmesi ile ortaya çıkan bir camia. Bu da zaman zaman gayri ciddi işlerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Çok fazla bir şey beklemekte yanlış olur.

Gelelim sonuca. Öncelikle Ziya'nın dediği gibi "SÖZDE" kelimesini doğuran fikirlerden kendimizi arındırmamız gerek. Özellikle camianın geleceğini belirleyecek faaliyetleri yönlendiren kişilerin bu noktada uzlaşması gerek. Şu savaş kalkanlarını bir kenara bırakmadan olmaz bu iş.

Gerçekten samimi olarak yapılan her şey için bu camia yeterince destek verecektir. Birilerinin showuna kimse alet olmak istemez. Samimiyet çok önemli burada. Birilerinin sahnesinde figuran olunacaksa değecek bir senaryo olmalı.

Bu yola çıkanlar samimiyetinizi ortaya koyun ve sonra karşı tarafın hareket tarzını sorgulayın derim. Herkes aynı şeyi istiyor. Sorunsuz sonuç. Daha doğrusu bir sonuç. Yeni bir kaosa sürüklenmeden sistematik bir şekilde sonuca doğru gidilmeli.

Camia için hayırlısı olsun. Esen kalın.

Kullanıcı avatarı
kartvel
Mesajlar: 3
Kayıt: 29.07.2011, 11:35
Ad Soyad: Mustafa Yılmaz
Şehir: Samsun
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #11 gönderen kartvel » 1 on yıl 7 ay önce (15.08.2013, 09:53)

Değerli arkadaşlar,
Seçim süreci ve sonrasındaki gelişmeleri yakından takip ettim. Hava sporları federasyonu yeni bir federasyon ve geçiş döneminde bulunmakta. Bağlı federasyon yapısı da bunun açık göstergesi. Bence burada konuşulması gereken şey, federasyona, ilgili spor dallarının gelişimi için klüp veya bireysel olarak tam destek vermek. Yetkinin kimde olduğu değil, ne yapılmak istendiğidir. Nihat Bey'e federasyona katkılarından dolayı teşekkür etmekle bırakmayıp, katkılarının devamının olacağına inancımı da paylaşmak istiyorum. Süreçte Bakanlık, elindeki hukuksal dayanaklarla Genel Sekreterimiz Fayrettin YILDIZ Bey e tam yetki vermiştir. Kendisini tanırım ve gayreti ve iyi niyetinden şüphem yoktur. Son derece olumlu, paylaşımcı, açık ve katılımcı bir yapısı bulunmaktadır. Hava sporlarındaki her katkıya eleştiriye ve iyileştirici etkilere açık bir kişiliktir. Ben çalışmalarını elimden gelen her açıdan katılacak ve destekleyeceğim. Camianın daha önce yaşamış olduğu veya içinde bulunduğu her tür çekişmelerden uzak nötr biri olarak bu süreçte federasyona büyük katkıları olacağına inanıyorum. Bu gelişimin hızını desteklerimizle artırabilir, en kısa zamanda Fahrettin Bey'in de hedeflediği gibi bağımsız bir federasyon durumuna geçebiliriz.
Sayın Fahrettin YILDIZ Bey' e tekrar hayırlı olsun der, başarılarının federasyonumuzda da devam edeceğine şüphesiz inancımı paylaşmak isterim.
Mustafa YILMAZ


Kullanıcı avatarı
acg5
Mesajlar: 307
Kayıt: 23.09.2004, 22:11
Ad Soyad: Adnan Coskun Gücenmez
Şehir: Mersin
Aldığı Beğeni: 3 / 1
Pilot Menüsü: 

Mesaj #12 gönderen acg5 » 1 on yıl 7 ay önce (15.08.2013, 19:32)

Kısa başlıklar altında düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

1. Nasıl ki bu form önderliğinde çatısı altında, THK bu işi artık yapamıyor. düşüncesi ile Federasyon çalışmaları bir avuç samimi düşünceler ile başlamış ise. Tekrar başa dönüp önce samimi olmalıyız. (Öyle başladı ama öyle devam etmedi.)

2. bu spora yıllarca hizmet eden, ulusal, uluslararası festivaller düzenleyen insanlar önemsenmeli, mümkünse yönetim kurullarında ve kurullarında mutlaka olmalı. İlerde isimlerde verebilirim. ( Bu durum şimdiye kadar yapılmadı ötelendiler)

3. Camia içinde mutlak bir birlik beraberlik sağlanmalı. açık ve şefaf olunmalı. Nihat bey işi toplu protestoya da getirdi ama arkasında kaç kişiyi bulabilecek ki bulamaz. Çünkü baştan iyi yapılanamadı.

4. Mahalli olunmamalı... adı başında FEDERASYON olmalı. ne yazık ki öyle olmadı. çatladı... federasyon kurullarında her bölgeden bu camiaya uzun süre hizmet eden insanlar olmalı.

5. havacılık evet ciddi çok ciddi bir alan fakat astronot da yertiştirmiyoruz. çok ta büyütmemeliyiz. kişileri de sporu da ulaşılmaz yapılmamamlı. Avrupa da 14 yaşında uçuyorlar unutulmamalı.

6. bu federasyon içinde sadece mesafe uçucuları önde. sanki her şey onlar. gibi görünüyor bu yanlış. mütevazi olunmalı.. En iyi uçan her şeyi en iyi bilen ve yapan insan değildir unutulmamalı. yapılanırken bunlara dikkat edilmeli.

7. THK bizim düşmanımız değil. bir araya gelirsek en destekli ben eleştirirm ama birlikte olmalıyız. onlarla birlikte. bizler onlar değil, hep beraber. nasıl olacak... olacak işte kardeşim. bu iş çantada keklikte değil. çalışmak lazım.

8. Bizim federasyonumuz diğerlerinden farklı. Şöyle ki her federasyonda tek branş var. Voleybol, basketbol, futbol örnekleri gibi. Fakat bizde, yamaçparaşütü, model uçak, motorlu yamaçparaşütü, delta kanat, microliht gibi birden fazla branş var... tıpkı... BEDENSEL ENGELLİLER SPOR FEDERASYIONU GİBİ... oradan çokça faydalanılmalı yapılanırken...


şimdilik bu kadar çok vaktim yok yarın nilüfer için hazırlanmalıyım. bu başlık güzel. çok şeyler yazılacaktır. tek tek birileri not etmeli ve dikkate almalı bence.
ve gerdiklerimizden de ders almalıyız.

Adnan Coşkun Gücenmez
İstanbul

Kullanıcı avatarı
TÜRK44
Mesajlar: 26
Kayıt: 15.06.2009, 14:36
Ad Soyad: Arif
Şehir: İskenderun
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #13 gönderen TÜRK44 » 1 on yıl 7 ay önce (23.08.2013, 19:53)

hayirlisi olsun..