Tokattaki Yarışmada Kaza.!

Kaza raporlarınız buradan yayınlayabilir raporlara yorum yazabilirsiniz.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
Serdal Sacti
Mesajlar: 52
Kayıt: 02.03.2010, 01:18
Ad Soyad: Serdar Saçtı
Şehir: Tokat
:
Yarışma Pilotu 150+ Club
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Yaş: 45
Pilot Menüsü: 

Mesaj #41 gönderen Serdal Sacti » 9 yıl 7 ay önce (05.08.2014, 12:10)

Çok üzüldük çok yıprandık Cenay kardeşimizi keşke geldiği gibi uğurlama şansımız olsaydı.Tüm camianın başı sağ olsun dilerim bu son kaybımız olur.


Kullanıcı avatarı
hsiray@ttnet
Mesajlar: 311
Kayıt: 20.07.2006, 22:50
Ad Soyad: Hamdi Şiray
Şehir: Kayseri
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #42 gönderen hsiray@ttnet » 9 yıl 7 ay önce (05.08.2014, 22:21)

Bence duyduklarım da sağlık ekibine tepkiler çok fazla imiş.Yetersiz sağlık ekibi mevcutmuş.Tam teşekküllü bir sağlık ekibi yok diyorlar.Bilen duyan varsa sağlık bakanlığına kadar bu işi bildirelim. sevgili arkadaşlar.

Kullanıcı avatarı
ymcbayraktar
Mesajlar: 832
Kayıt: 13.06.2005, 20:24
Ad Soyad: Mehmet Bayraktar
Şehir: Tokat / Zile
Aldığı Beğeni: 7 / 4
Yaş: 65
Pilot Menüsü: 

Mesaj #43 gönderen ymcbayraktar » 9 yıl 7 ay önce (06.08.2014, 00:01)

Öncelikle Cenay kardeşimize Allah'tan Rahmet Kederli Ailesine ve camiamıza baş sağlığı diliyorum Serdar'ın dediği gibi keşke geldiği gibi ugurlasaydık ev sahibi olarak hepimiz bu genç arkadaşımızın başına gelen bu olaydan dolayı büyük üzüntü duyuyoruz ben olayı Turhal üzerindeki 1. turn point i alıp 2. ye giderken duydum ve indim kaza hakkında ve arkadaşımızın seviyesi hakkında fazla bir fikrim yok ne kazayı gördüm ne de gören birini dinledim ancak kazanın olduğu yer yerel pilotlar olarak yarışmacıları defalarca bu bölgede tepe hizasının altında uçmayın diye uyardığımız Türbülans bölgesidir çok dik ve kayalık bir yere düşen arkadaşımızın yanına Kulübümüz genç pilotlarından o an yarışmayı izlemekte olan Berat Keskin kendi ifadesiyle anonsu duyar duymaz koşarak gittiğini söyledi ve o sırada arkadaşın bilincinin yerinde olduğunu ancak uçurumun kenarında olduğu için tekrar düşmesin diye sıkı sıkıya tuttuğunu hemen akabinde Yine bölge pilotlarımızdan Öğrt. Salih Yakan da Cenay'ın yanına ulaşmış sağlık ekibi kaza mahallinin 150- 200 m uzagına kadar anbulansla gelmiş arazi yapısının dik ve zor olması nedeniyle 2 dr dan birisi aşağıda kalmış hemşireler ve bir Dr kazazedeye müdahelede bulunmuştur zor şartlar altında 1 saatten daha az bir sürede yaralı anbulansa ulaştırılmış ancak yaralının geçirdiği iç kanamanın şiddeti nedeniyle yolda vefat ettigi söylenmiştir burada sağlık ekibinin bir kusuru olduğunu sanmıyorum ve ellerinden geleni yaptıklarına inanıyorum Anbulansta yaralıyı bekleyen sağlık ekibinden sayın Dr Mahmut Coşkun kedisi de Acil durumlar konusunda tercübeli ve camiadan aktif uçan bir pilottur
Mehmet Bayraktar
Tokat sportif havacılık kulübü bşk.
En son ymcbayraktar tarafından 06.08.2014, 00:05 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
burhanbrsk
Mesajlar: 2
Kayıt: 09.06.2014, 14:04
Ad Soyad: Burhan Barışık
Şehir: İzmir
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #44 gönderen burhanbrsk » 9 yıl 7 ay önce (06.08.2014, 00:02)

Yarışmada görevli personeldendim. Kaza olduktan sonra havadaki pilotların telsiz anonslarıyla Cenay'ın yerini anladık ve 10-15 dakika gibi bir sürede yanına ulaştık. Ulaştığımızda bilinci açıktı hareket edebiliyordu belinin acıdığını söylüyordu. Cenay'ı önceden tanıdığım için yanına gitmemin iyi hissettiriceğini düşünüp yanına gidip Cenay sakin ol sağlık ekipleri de gelmek üzere bişeyin yok dedim. Sağlık ekibi ve jandarma da bizden 5-10 dakika sonra geldi. Paraşüt ipleri bacaklarını dolanmıştı onlardan kurtulmak için kesici alet istedik ancak ne sağlıkçılarda ne de jandarmada yoktu. İpleri çakmak ve taşlar yardımıyla kestik. Zor bir bölgedeydi ordan düzgün şekilde taşınması imkansızdı ve böyle bir durumda yaralının hareket ettirilmemesi gerekirdi kesinlikle. Ancak sağlık ekibi bilinçsiz şekilde sürekli hareket ettirdi ve sedyeye bağlamaya çalıştı. Ben de düzgün bir sedyeye bağlıycaklar halatla falan aşağı indiricekler sandım ancak öyle olmadı. Bağladıkları sedyenin bazı kılipsleri kırıktı ve elle taşımak için bi sedyeydi. Jandarmalara helikopter seçeneğini sorduk onlar da Tokat'ta helikopter olduğunu iletişime geçildiğini 10-15 dakika içinde geleceğini söylediler. Hatta ben de bu yüzden telsizden anons geçtim havadaki pilotların uyarılmasını istedim. Ancak ülkemizde insan hayatının değerini bi kez daha gördük ve helikopter gelmedi. O helikopter ancak ölümüzü almaya geliyor zaten... Bu şartlarda 1.5 saatte sürekli hareket ettirilerek aşağı taşınan Cenay kardeşimiz malesef hayatını kaybetti. Kurtarılabilicekken kaderine terkedildi resmen. Yaptığımız sporun kaza riskleri belli. Validen, belediye başkanından destek alırken sadece reklam yapmak, bütçe istemek yerine güvenlik ve sağlık koşullarının iyileştirilmesini istemek daha akıllıca bir fikir değil mi? Yarışma günlerinde o helikopterin personeli bi kaç saatlik hazır bekletilemez miydi? Benim babam da asker orda o helikopterin boş boş beklediğini biliyorum. Son gittiğim üç yarışmanın ikisinin ölümle sonuçlanmasından sonra ve bu aciz kurtarma operasyonunu gördükten sonra spora, UMKE'ye, yarışma organizasyonlarına güvenim kalmadı. Cenay kardeşim,abim hakkını helal et seni kurtaramadık... Mekanın cennet olsun...

Kullanıcı avatarı
engtrk
Mesajlar: 8
Kayıt: 27.06.2013, 09:36
Ad Soyad: Engin Türk
Şehir: Tokat
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #45 gönderen engtrk » 9 yıl 7 ay önce (06.08.2014, 09:17)

Ne söylesek boş ne yapsak boş. Allah rahmet eylesin. Paylaşılan bir fotoğraf gördüğümde ya da aklıma geldiğinde bir fatiha okuyorum. Bence yapabileceğimiz en iyi şey bu.

Kaza yerine Burhan dan sonra ulaşan kişiydim. Burhan kardeşimiz yukarıda kendisi orada olduğu sürede yaşananları paylaşmış. Ancak bir zaman sonra Alim hocanın çağrısı ile görev yerine dönmek zorunda kaldı. Bu andan itibaren yaşananları tabiki kendisi bilemiyor. Umke ekibinin sorumlusu o sarp kayalardan kazazedeyi indirmenin hem bizim hem de kazazedenin açısından riskli olacağını düşünüp afad ekiplerine ve helikoptere haber verdi. Ancak birkaç dakika içerisinde kazazedenin bilincinin kaybolması ümke ekibinin de olayın daha ciddi boyutta olduğunu anlamasına sebep oldu. Ümke ekibinin başındaki arkadaş bir an önce hastaneye gidilmesi gerektiğini afad ya da helikopteri beklemenin son şansı da kaybedeceğimiz anlamına geldiğini söyledi. O sırada ambulanstan gelen sedyeye Cenay ı bağlamıştık ve sadece 7 kişi biri bayan o kayalıklardan canımızı dişimize takarak ambulansa ulaşmayı başardık. Bayan hemşire ve bir arkadaşımız da yolda fenalaştı. Bir arkadaşımızın ayakkabıları uygun olmadığı için parçalandı o halde bize yardıma devam etti. O an orada bulunan herkes canını dişine takarak uğraştı.

Helikoptere gelince; ben ilk aradıkları anda da geleceğine inanmamıştım... Malesef ülkemizde insana verilen değer gözler önünde.

Kullanıcı avatarı
webbi55
Mesajlar: 263
Kayıt: 28.07.2009, 16:05
Ad Soyad: Mutlu Erdönmez
Şehir: Samsun / Tokat
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Yaş: 46
Pilot Menüsü: 

Mesaj #46 gönderen webbi55 » 9 yıl 7 ay önce (06.08.2014, 09:29)

Cenay kardeşimize Allah'tan Rahmet, Kederli Ailesine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Olayın hüznünü derinden yaşıyorum. Dün gece yatağa yattığımda kendimi yedim, moralman bitiğiz.Allahım bu camiadaki tüm plot kardeşlerimizi korusun diyorum. Antreman gününde sanırsam ufak bir kaza olmuştu o gün gözlerimle şahit oldumki UMKE Ekibi çok rahattı. Özellikle bu Cenay kardeşimizin kazasında UMKE ile alakalı çok ciddi tedbirsizlik bilgileri halen geliyor, UMKE'nin olaya geç geldiği, UMKE ekibinin 1-2 m yükseklikten kazazedeyi izlediği ve ordaki diğer plot arkadaşların ne bakıyosunuz insenize şeklinde ekibi uyardıklerı söylendi. Olayın olduğu yerde değiliz, bunlar bizim gibi diğer arkadaşların verdiği izlenimler. Ama eğer ciddi manada bu kadar güvensizlik varsa, derhal araştırma başlatılsın. Herkes yaptığı işte vicdanı ile baş başa. Eğer bunlar doğru ise böyle bir Ekibin memleketimde işi yok. Tüm camianın başı sağolsun, mekanın cennet olsun Cenay...


Kullanıcı avatarı
lsslzadam
Mesajlar: 53
Kayıt: 11.01.2012, 22:51
Ad Soyad: İsmail Yüksel
Şehir: Elazığ
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #47 gönderen lsslzadam » 9 yıl 7 ay önce (06.08.2014, 10:25)

Olay yerine 5-10 dakika içinde ulaşan 2 pilottan(Alaattin ve Ben) biri olarak Cenay kardeşimizi hayatta tutmaya başaramadığım için üzgünüm. Cenay kardeşimizin yaşaması için orada her acıyı çekmeye razıydım. Ailesine baş sağlığı diliyorum. Acılarını içimde yaşattığımı bilmelerini isterim.


Yukarıda yorum yapan Burhan BARIŞIK ve diğer arkadaşlar burada yapacakları yorumları keşke ben ve Alaattin arkadaşım gibi Jandarma'da ifade olarak verselerdi.

Söyleyecek çok şeyim var ama bu içimdeki acıyı dindirmeyecek biliyorum. Tek dileğim bundan sonra bu kazaların olmaması.

Allah'a emanet olun. Hayırlı uçuşlar dilerim...

Kullanıcı avatarı
metinmurat
Mesajlar: 86
Kayıt: 08.03.2005, 11:38
Ad Soyad: Metin Murat
Şehir: Tokat / Trabzon
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #48 gönderen metinmurat » 9 yıl 7 ay önce (06.08.2014, 10:44)

Allah c.c. ölen kardeşimize rahmet eylesin.

Kullanıcı avatarı
pelin_
Mesajlar: 1
Kayıt: 19.06.2012, 12:51
Ad Soyad: Pelin Çoruk
Şehir: İzmir
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

allah taksiratını rahmet eylesin.bu kaza son olsun diyeceğim

Mesaj #49 gönderen pelin_ » 9 yıl 7 ay önce (06.08.2014, 11:52)

Ben EHAVK'tan Cenay'ın dönem arkadaşı Pelin. Beni tanımazsınız belki çünkü daha önce hiç bir yorum yapmadım.Ayhan Kocaman'ın yaptığı yorum üzerine yazıyorum, çünkü okuyunca başımdan aşağı kaynar sular indi. Bu ne biçim bir anlayışsızlıktır, benim aklım almıyor. Böyle bir başlığın altına herkes baş sağlığı mesajı atarken sırf üniversite klüplerini karalamak adına böyle bir yorum nasıl yazılabilir? Hiç düşünmüyor musunuz arkadaşları ne halde, ailesi ne halde? Hangi hakla bunu yazabilirsiniz özellikle konunun ayrıntılarını bilmeden? O fotoğraftaki faaliyette ben de vardım. Caner orada sadece gözetmen eğitmen olarak oradaydı ve biz ondan o faaliyette hiçbir komut almadık. Ayrıca orada Caner'in eğitmeni yani benim eğitmenimin eğitmeni oradaydı ve bize yardımcı oluyordu. Benim hatırladığım aynı günlerde bu terbiyesizliği Facebook üzerinden de yapmıştınız. Sırf karalamak adına bu fotoyu Facebook'ta paylaşıp (siz miydiniz hatırlamıyorum ama aynı gruptan biriydi) buna benzer bir yorumu (tabi bunun kadar kötü olamaz) orada da yapmıştınız. Size tavsiyem konuyu bilmeden ne olduğunu bilmeden böyle yorumlar yapmayınız. Ayrıca o bizim sadece arkadaşımız değildi kardeşimizdi. Aynı malzemeleri paylaştık, aynı suyu içtik , aynı yemeği yedik, beraber güldük, beraber ağladık. Yeri geldi birbirimize canımızı emanet ettik.Kardeşinizin ardından böyle bir yorum yapılmasını ister misiniz? Çok duygusal davrandığımı düşünebilirsiniz, evet öyleyim çünkü benim canım gitti, kardeşim artık yok. Ailesini siz görmediniz, annesinin feryadını siz duymadınız, biz arkadaşlarının halini görmediniz. Böyle yorum yapması kolay tabi nerden bileceksiniz zaten hiç sorgulamadan ağzımızdan çıkanı yazıyorsunuz. Cenay'ın eğitimi, plotajı hakkında hiçbir bilginiz yok. Üniversite klüplerinin eğitimi hakkında da hiçbir bilginiz olmadığını açıkça görüyorum. Böyle bir yorumu yapmanızı çok saçma buldum, kaza raporu bile ortada yokken. Sizden dileğim biraz insaf, biraz kaybımıza saygınız olsun.
Cenay için Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve baş sağlığı diliyorum. Mekanın cennet olsun kardeşim.

Kullanıcı avatarı
afsin
Mesajlar: 301
Kayıt: 28.09.2006, 14:07
Ad Soyad: Hüseyin Afşin Oral
Şehir: Manisa
:
200+ Club
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Yaş: 46
Pilot Menüsü: 

Mesaj #50 gönderen afsin » 9 yıl 7 ay önce (06.08.2014, 12:09)

yarışmadaki arkadaşlarımız Cenay kardeşimi kurtarmak için ellerinden geleni ardlarına koymamışlar..keşke bugün Cenay'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor olsaydık..Dün gibi Bursa Kupası akşamı sohbet etmiştik kendisiyle...
Cenay kardeşime Allah'tan Rahmet Geride kalan,Ailesine,Sevenlerine,Arkadaşlarına,dostlarına Sabırlar diliyorum..hepimizin başı Sağolsun..
h.afşin oral
THK mashavk kulübü adına.

Kullanıcı avatarı
HeredaS
Mesajlar: 78
Kayıt: 24.06.2010, 05:37
Ad Soyad: Adem Bekdemir
Şehir: Samsun
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Yaş: 34
Pilot Menüsü: 

Mesaj #51 gönderen HeredaS » 9 yıl 7 ay önce (06.08.2014, 13:05)

Cenay arkadaşımızın mekanı cennet olsun çok üzüldük , ailesine sonsuz sabırlar diliyorum ne kadar zor olduğunu tahmin bile edemiyorum ailesi, yakın arkadaşları...

Kaza olduğundan 1 saat sonra vefat ettiği söyleniyor daha rapor açıklanmadı ama, Yıl 2014 bir helikopterin gelmesi yarım saati buluyor bilmem ne validen bilmem ne başkandan izin alınıyor. Lanet olsun binlerce defa hemde bir insanın canı bu kadar ucuz olmamalı ! Eğer bu yarışma yapılıyorsa O helikopter bir yerden gelmemeli orada BULUNMALI , Yaptığımız spor belli Allah korusun böyle kazalarda zor arazi şartlarında bulunuyoruz 2 tane sedyeli sağlık ekibinin orada saatler harcayacağı belli zaten bu tüm yarışmalar için geçerli, Çok mu zor ya olan yarışmalar belli bir tane Helikopter konulamıyor mu sabit bu yarışmalar için Cidden lanet olsun gencecik arkadaşımız vefat etti bu sene bu kaçıncı arkadaşımız !!!

Tepede bulunan ambulanslı bir sağlık ekibinin olması kesinlikle bir güvenlik açığı zaten yeterli değil bu sporun güvenlik önlemi sadece bu olmamalı !


Kullanıcı avatarı
Alim
Mesajlar: 90
Kayıt: 24.12.2008, 15:53
Ad Soyad: Alim Yıldırım
Şehir: İstanbul
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #52 gönderen Alim » 9 yıl 7 ay önce (06.08.2014, 13:42)

Selamlar,

Mercimekte 2014 Yarışmasında gerçekleşen kazanın raporu aşağıda yer almaktadır. Tüm pilot arkadaşların bu raporu okuyup iyi anlamalarını umut ediyorum. Bu ve buna benzer kazalar bir yandan çok güçlü duygusal tepki potansiyeli taşırken bir yandan da tarafsız ve teknik yaklaşılması gereken bir konu. Özelllikle bıkkınlık veya çaresizliğin verdiği olumsuz bakış çaısı ile yanlış yargılara varılması çok olasıdır. Sakin ve sağ duyulu olmak olayın doğru şekilde değerlendirilmesi için son derece önemlidir. Son derece duyarsız ve ölçüsüz yaklaşımlar gördüğüm bu forum ortamını uzun süredir takip etmiyorum. Ancak yinede kaza raporunu bu başlık altına koyuyorum çünkü başka bir ortak platforma sahip değiliz. Bana ulaşmak isteyenler özelden mesaj atabilirler.

Kaza Raporu

Mercimektepe 2014
29 Temmuz 3 Ağustos tarihleri arasında Tokat Şenyurt Beldesi sınırlarında yer alan Mercimektepe uçuş pistinde yamaç paraşütü mesafe yarışması yapıldı. Yarışmanın ilk üç günü görev uçuşları yapıldı. Bir kişi yedek attı zarar görmeden inişini yaptı. Bir kaç kişi ağaca indi, elektrik tellerine takılan bir arkadaşımız oldu sadece kanadı zarar gördü ve 4. Görev gününde çatıya inen bir pilot oldu kendisi zarar görmedi sadece çatıda hasar oldu. Bütün bunlar dışında bizi çok üzen kaza Cenay Altıntaş’ın ölümü ile sonuçlanan kazadır. Bu kaza detayları şöyle gelişti ;

Pilot: Cenay Altıntaş
Kanat : Ozone Rush 3
Harnes : Sup Air Evo
Kaza : Tepe önünde öne çıkıntı yapan büyük bir kayalık ile yamaç arasından kalkış pisti hizasından biraz daha alçak bir noktada pilot sert bir kapanma yaşıyor ve bir kaç saniye müdahale etmeye çalışıyor. Daha sonra yedek paraşütünü atıyor ancak tepeye çok yakın olduğu için irtifa hemen bitiyor ve ans noktalarından pilot kayalara çarpıyor. Bu nokta pilot brifinglerinde uyarıları yapılan potansiyel türbülans noktalarından biriydi. Yeterince yüksekten veya çıkıntı şeklinde olan kayanın ön tarafından geçilmesi gereken bir noktaydı. Zaman zaman buna benzer riskleri maalesef hepimiz alıyoruz.

Yarışmanın 4. Görevi için pilotlar kalkış pistindeydi. Yarışmanın ana pisti olan güney pistinde saat sabah 10:30 dan itibaren esen kuzey rüzgarı yüzünden pilotları önce kuzey ve doğuya esen piste taşıdık. Saat 12:30 ile 13:00 arasında termik döngülerin güney tarafında daha iyi kalkış verdiğini gözlemleyerek güney pistine geri döndük. Uzatılan pencere kalkış saati olan 14:00 ten önce tüm yuarışmacı pilotlar kalkışlarını yapmıştı ve termik döngüler başlamıştı. Kalkış yapan pilotların oldukça iyi irtifalar aldığını gözlemliyorduk. Yarışmanın en iyi havasıydı ve yerel irtifa rekoru kırıldı diyebiliriz. Gün içinde ısınmaların çok fazla olacağı ve nemin %20 ye kadar düştüğü bilgisi verilmişti bize. Bu durumda geç olsada termiklerin çok iyi çalışacağını tahmin ediyorduk. Termal aktivite başladığında sert tavırlar sergileyebileceği, hızlı çıkışlar olabileceği ve kapanmaların olabileceği yönünde pilotlara kalkış öncesi uyarılarımızı yaptık.
Tüm pilotların kalkışından sonra saat 14:45 civarlarında uçan pilotların uyarısı ile kalkış pistinin sağ ön tarafında bir pilotun kapanma yaşadığı ve yedek paraşütünü attığı uyarısı geldi. Aynı zamanda yedek paraşütün pilot kayalık alana çarpmadan önce maalesef şişmediğini de uçan pilot söyledi. Havadaki pilotların yardımı önce bazı arkadaşlar olay yerine doğru hareketlendiler. İlk yardım ekibi de arkalarından aynı noktaya yaya olarak hareket etti. Kaza yerinin alt tarafında toprak yol olduğu bilgisi gelince iki adet UMKE arazi aracı bu noktaya doğru yola çıktı. Bende bu araçlardan birine bindim. Kaza yerini görebileceğimiz alt toprak yola giderken pilotun hayatta olduğu ve bilincinin yerinde olduğu bilgisi geldi. İlk anda aldığımız bu iyi haber bizi çok sevindirmişti ama devamı böyle olmadı maalesef. Pilotu bulunduğu yerde sabitlemek ortam koşullarını değerlendirerek operasyonun devamını planlamak gerekiyordu. Pilotun bulunduğu yer kayalık içbükey bir çanak yapısında olduğu için helikopter dahil seçenekler değerlendirildi. Bu sırada Kaymakam Bey’in olay ile direk olarak çok hızlı ilgilendiğini belirtmem gerekir özellikle çünkü geçmişte yaşadığım pek çok olayda maalesef bu ilgiyi görmediğimiz olmuştur. Helikopterin yeterli zamanda gelemeyeceği yani en az 1 saat gerekeceği bilgisi gelince AFAD yardımı ile pilotun aşağı indirilmesi kararı ilkyardım ekipleri tarafından verildi. UMKE araçlarından biri tam olarak kaza yerinin altına gitti. Aynı zamanda her ihtimale karşı Sivil Savunma Ekiplerine haber verildi ve bu ekipte kaza yerine doğru yola çıktı. Sedye ve diğer malzemelerle bir kaç kişi olay yerine tırmanmaya başladı. Bu arada bende AFAD ekibine toprak yolu göstermek üzere Şenyurt tan Mercimektepe ye çıkan yola gidip beklemeye başladım. Bunu yapmadan önce olay yerindeki toplama görevleri olan arkadaşlardan görev yerlerine dönmelerini istedim çünkü havada bir çok pilot vardı. Bir adet UMKE aracı ambülansın diğer pilotların güvenliği için yedeğe alınmasını bekledikten sonra görev iptali veya durdurulması planını yaptım. Maalesef ben UMKE aracı ile tepeye çıkan yola gitmeden önce olay yerinden pilotu kaybettiğimiz yönünde bilgi geldi. Bu kısım önemli Cenay’ı taşınmaya başlamasından önce maalesef olay yerinde kaybettik. İç organlardaki kanama dolayısıyla kaza sonrasındaki bir saat içinde maalesef Cenay’ı kaybettik. AFAD ekibi de geldikten sonra bu noktadan sonra operasyon ekibi risk almadan pilotu aşağıya ambülansa indirdi ve oradan Turhal Devlet Hastahanesi’ne saat 16:00 ile 16:30 arasında götürüldü. Hastahanede ilk önce acil veya yoğun bakımda müdahale edildi. Bu müdahale prosedür gereği yapıldı. Bu noktada bize de hala nabız olduğu gibi haberler geldi ilk anda ancak ilkyardım müdahalelerinde kullanılan şok veya adrenalin gibi uygulamalar yüzünden ölüm sonrası nabız alınması gibi durumların normal olduğu durumunda bir değişmenin söz konusu olmadığı bilgisi kesin olarak verildi.

Alim Yıldırım
Yarışma Direktörü

Kullanıcı avatarı
kellad
Mesajlar: 78
Kayıt: 25.08.2006, 14:03
Ad Soyad: Engin Yeğnidemir
Şehir: İstanbul
:
100+ Club
Aldığı Beğeni: 16 / 1
Pilot Menüsü: 

Mesaj #53 gönderen kellad » 9 yıl 7 ay önce (06.08.2014, 13:59)

Kaza raporunu konunun başına taşımak ya da ayrı bir başlığa kopyalamak kolay ulaşılması açısından iyi olacaktır. Forum moderatörlerinden ricamdır.

Kullanıcı avatarı
ayhankocaman
Mesajlar: 334
Kayıt: 05.07.2007, 12:51
Ad Soyad: Ayhan Kocaman
Şehir: Aydın
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

Re: allah taksiratını rahmet eylesin.bu kaza son olsun diyec

Mesaj #54 gönderen ayhankocaman » 9 yıl 7 ay önce (06.08.2014, 14:38)

pelin_ yazdı:Ben EHAVK'tan Cenay'ın dönem arkadaşı Pelin. Beni tanımazsınız belki çünkü daha önce hiç bir yorum yapmadım.Ayhan Kocaman'ın yaptığı yorum üzerine yazıyorum, çünkü okuyunca başımdan aşağı kaynar sular indi. Bu ne biçim bir anlayışsızlıktır, benim aklım almıyor. Böyle bir başlığın altına herkes baş sağlığı mesajı atarken sırf üniversite klüplerini karalamak adına böyle bir yorum nasıl yazılabilir? Hiç düşünmüyor musunuz arkadaşları ne halde, ailesi ne halde? Hangi hakla bunu yazabilirsiniz özellikle konunun ayrıntılarını bilmeden? O fotoğraftaki faaliyette ben de vardım. Caner orada sadece gözetmen eğitmen olarak oradaydı ve biz ondan o faaliyette hiçbir komut almadık. Ayrıca orada Caner'in eğitmeni yani benim eğitmenimin eğitmeni oradaydı ve bize yardımcı oluyordu. Benim hatırladığım aynı günlerde bu terbiyesizliği Facebook üzerinden de yapmıştınız. Sırf karalamak adına bu fotoyu Facebook'ta paylaşıp (siz miydiniz hatırlamıyorum ama aynı gruptan biriydi) buna benzer bir yorumu (tabi bunun kadar kötü olamaz) orada da yapmıştınız. Size tavsiyem konuyu bilmeden ne olduğunu bilmeden böyle yorumlar yapmayınız. Ayrıca o bizim sadece arkadaşımız değildi kardeşimizdi. Aynı malzemeleri paylaştık, aynı suyu içtik , aynı yemeği yedik, beraber güldük, beraber ağladık. Yeri geldi birbirimize canımızı emanet ettik.Kardeşinizin ardından böyle bir yorum yapılmasını ister misiniz? Çok duygusal davrandığımı düşünebilirsiniz, evet öyleyim çünkü benim canım gitti, kardeşim artık yok. Ailesini siz görmediniz, annesinin feryadını siz duymadınız, biz arkadaşlarının halini görmediniz. Böyle yorum yapması kolay tabi nerden bileceksiniz zaten hiç sorgulamadan ağzımızdan çıkanı yazıyorsunuz. Cenay'ın eğitimi, plotajı hakkında hiçbir bilginiz yok. Üniversite klüplerinin eğitimi hakkında da hiçbir bilginiz olmadığını açıkça görüyorum. Böyle bir yorumu yapmanızı çok saçma buldum, kaza raporu bile ortada yokken. Sizden dileğim biraz insaf, biraz kaybımıza saygınız olsun.
Cenay için Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve baş sağlığı diliyorum. Mekanın cennet olsun kardeşim.



pelin kardeşim ,en az senin kadar üzüldüm arkadaşımızın ölümüne .Yazının başında da bunu belirttim.başın aşağı kaynar sular dökülmesin.ben bu olayın son olmayacağını belirtmek istedim.benim yazdıklarım gayet doğru şeyler.genelimiz yeteri kadar eğitimli ve donanımlı değiliz.üniversite eğitimlerini epey gördüm .eksikleri çok eğitimlerin.ayrıca daha önce facebook ta hiç bir resim paylaşıp yorum yapmadım.karalama düşüncem olmaz.çoğu yamaç paraşütü yapan arkadaş beni bilir.
bu sporu yaparken ölüm her zaman yanımızda olacak.istediğimiz kadar tedbir alalım,yüce rabbim onun kaderine bunu yazmış ise yapacak bir şey yok .allah rahmet eylesin kardeşimizin bu dünyada yiyeceği ekmek bu kadarmış.allah geride kalanlara sabır versin.Herkesin kardeşimi kurtarmak için elinden geleni yaptığının biliyorum.fakat bi yere kadar bazen olmadı mı olmuyor.
Ben kimseyi karalamak istemedim ve istemiyorum.tek istediğim dikkatli olalım ve eğitimlerimize devam edelim.limitlerimizi zorlamayalım.Bu üzücü olaylar tekrarlanmasın.
Hoşçakalın.

Kullanıcı avatarı
utku09
Mesajlar: 89
Kayıt: 12.02.2011, 00:28
Ad Soyad: Utku Temur
Şehir: İzmir
Aldığı Beğeni: 2 / 1
Pilot Menüsü: 

Re: allah taksiratını rahmet eylesin.bu kaza son olsun diyec

Mesaj #55 gönderen utku09 » 9 yıl 7 ay önce (06.08.2014, 15:17)

ayhankocaman yazdı:
pelin_ yazdı:Ben EHAVK'tan Cenay'ın dönem arkadaşı Pelin. Beni tanımazsınız belki çünkü daha önce hiç bir yorum yapmadım.Ayhan Kocaman'ın yaptığı yorum üzerine yazıyorum, çünkü okuyunca başımdan aşağı kaynar sular indi. Bu ne biçim bir anlayışsızlıktır, benim aklım almıyor. Böyle bir başlığın altına herkes baş sağlığı mesajı atarken sırf üniversite klüplerini karalamak adına böyle bir yorum nasıl yazılabilir? Hiç düşünmüyor musunuz arkadaşları ne halde, ailesi ne halde? Hangi hakla bunu yazabilirsiniz özellikle konunun ayrıntılarını bilmeden? O fotoğraftaki faaliyette ben de vardım. Caner orada sadece gözetmen eğitmen olarak oradaydı ve biz ondan o faaliyette hiçbir komut almadık. Ayrıca orada Caner'in eğitmeni yani benim eğitmenimin eğitmeni oradaydı ve bize yardımcı oluyordu. Benim hatırladığım aynı günlerde bu terbiyesizliği Facebook üzerinden de yapmıştınız. Sırf karalamak adına bu fotoyu Facebook'ta paylaşıp (siz miydiniz hatırlamıyorum ama aynı gruptan biriydi) buna benzer bir yorumu (tabi bunun kadar kötü olamaz) orada da yapmıştınız. Size tavsiyem konuyu bilmeden ne olduğunu bilmeden böyle yorumlar yapmayınız. Ayrıca o bizim sadece arkadaşımız değildi kardeşimizdi. Aynı malzemeleri paylaştık, aynı suyu içtik , aynı yemeği yedik, beraber güldük, beraber ağladık. Yeri geldi birbirimize canımızı emanet ettik.Kardeşinizin ardından böyle bir yorum yapılmasını ister misiniz? Çok duygusal davrandığımı düşünebilirsiniz, evet öyleyim çünkü benim canım gitti, kardeşim artık yok. Ailesini siz görmediniz, annesinin feryadını siz duymadınız, biz arkadaşlarının halini görmediniz. Böyle yorum yapması kolay tabi nerden bileceksiniz zaten hiç sorgulamadan ağzımızdan çıkanı yazıyorsunuz. Cenay'ın eğitimi, plotajı hakkında hiçbir bilginiz yok. Üniversite klüplerinin eğitimi hakkında da hiçbir bilginiz olmadığını açıkça görüyorum. Böyle bir yorumu yapmanızı çok saçma buldum, kaza raporu bile ortada yokken. Sizden dileğim biraz insaf, biraz kaybımıza saygınız olsun.
Cenay için Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve baş sağlığı diliyorum. Mekanın cennet olsun kardeşim.



pelin kardeşim ,en az senin kadar üzüldüm arkadaşımızın ölümüne .Yazının başında da bunu belirttim.başın aşağı kaynar sular dökülmesin.ben bu olayın son olmayacağını belirtmek istedim.benim yazdıklarım gayet doğru şeyler.genelimiz yeteri kadar eğitimli ve donanımlı değiliz.üniversite eğitimlerini epey gördüm .eksikleri çok eğitimlerin.ayrıca daha önce facebook ta hiç bir resim paylaşıp yorum yapmadım.karalama düşüncem olmaz.çoğu yamaç paraşütü yapan arkadaş beni bilir.
bu sporu yaparken ölüm her zaman yanımızda olacak.istediğimiz kadar tedbir alalım,yüce rabbim onun kaderine bunu yazmış ise yapacak bir şey yok .allah rahmet eylesin kardeşimizin bu dünyada yiyeceği ekmek bu kadarmış.allah geride kalanlara sabır versin.Herkesin kardeşimi kurtarmak için elinden geleni yaptığının biliyorum.fakat bi yere kadar bazen olmadı mı olmuyor.
Ben kimseyi karalamak istemedim ve istemiyorum.tek istediğim dikkatli olalım ve eğitimlerimize devam edelim.limitlerimizi zorlamayalım.Bu üzücü olaylar tekrarlanmasın.
Hoşçakalın.



Ülkemizde bu sporu yapanlar içerisinde başarılı olanlarının bir çogunun üniversite kuluplerinden cıktıgı bir ortamda üniversite kuluplerini elestirmek biraz garip olmuş. Bu başlık altında devam etmesin bu tartısma , yeri degil.
saygılarımla.

Kullanıcı avatarı
Pia
Mesajlar: 7
Kayıt: 26.04.2008, 22:31
Ad Soyad: Özge Arslan Özbil
Şehir: İstanbul
:
50+ Club
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #56 gönderen Pia » 9 yıl 7 ay önce (06.08.2014, 16:01)

Cenay için Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve baş sağlığı diliyorum. Artık kaza haberlerini yüreğimiz kaldırmıyor.. Çok üzgünüm..


asivemaviblue
Mesajlar: 14
Kayıt: 23.05.2013, 09:00
Ad Soyad: Mehmet Başer
Şehir: Ankara
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #57 gönderen asivemaviblue » 9 yıl 7 ay önce (06.08.2014, 20:20)

Allah rahmet eylesin. Ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum.

Kullanıcı avatarı
Seçil
Mesajlar: 7
Kayıt: 11.12.2011, 18:11
Ad Soyad: Seçil Sevim
Şehir: İzmir
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #58 gönderen Seçil » 9 yıl 7 ay önce (07.08.2014, 00:00)

Hepimizin başı sağolsun.. Risk alırken sonucu düşünemiyoruz bazen.. Ve dedikleri gibi, havacılığın kuralı gene kanla yazıldı ne yazık ki.. Burdaki ihmallerin sorumluları için, bir daha bu acıları yaşamamak adına gereği yapılır umarım..
Ailesine, arkadaşlarına ve hepimize sabırlar diliyorum..

Kullanıcı avatarı
lsslzadam
Mesajlar: 53
Kayıt: 11.01.2012, 22:51
Ad Soyad: İsmail Yüksel
Şehir: Elazığ
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #59 gönderen lsslzadam » 9 yıl 7 ay önce (07.08.2014, 10:44)

anka05 yazdı:Sayin mehmet bayraktar hocam.drmudr nedir mahmut coskunun cenaya mudahele ettigini yazmissiniz.ben an be an oradaydim.biz orda can havli ile cenayi asagi indirmeye calisirken beyimiz bitaraflarini kaldirip zahmet edip gelmedi bile.orda doktor falan yoktu.8 yil mediklacilik yaptim cogu ilkyardimi ben yaptim.tirnagim hala mor suanda.dilini yutmustu.yarin jandarmaya da gidip gerekli ifademi verecem.o aldiklari maas zehir zikim olsun.almasinlar devletten maas filan.orda omru ister 20 dakka olsun ister 20 saat.organizasyonla alakali sikinti yok.sikinti adam olmayan adamlarin o formalari giymesi.ayrica aa ajansi olayi an be an goruntuledi.ifademe onuda eklicem.kimseden korkum yokkkkk.ide pilot diolar ole adamlarla ayni sporu yaptigim icin utaniorum


Tahsin kardeşim durumu kısaca özetlemiş. Mahmut COŞKUN isimli doktor maalesef olay yerine hiç gelmedi. Bu şahıs hakkında yapılabilecek bir şey varsa beni çağırmanız yeterli.

Kullanıcı avatarı
Alim
Mesajlar: 90
Kayıt: 24.12.2008, 15:53
Ad Soyad: Alim Yıldırım
Şehir: İstanbul
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #60 gönderen Alim » 9 yıl 7 ay önce (07.08.2014, 14:10)

Selamlar,

Mahmut Coşkun ile ilgili yazılarınızı esefle okuyorum. Olay yerine hiç gelmedi gibi ifadeler var. Mahmut olayın haberi alındığı andan itibaren görevli personeli yönetmekle uğraştı. Kaza yerine ilk varan personelden bilgi alarak kaza yerinin alt tarafındaki toprak yola doğru yola çıktık Mahmut ile beraber. Kaza yerinin alt tarafına aracı getirdi ve burda durum değerlendirmesi yapıldıktan sonra personeli yönlendirdi. Bu noktadan sonra olanları raporda yazdım.

Mahmut Coşkun hakkında bir kaç şey belirteyim. Mahmut yılın doktoru ünvanını kazanmış bir doktor. 112 Hızır Acil başhekim yardımcılığına kadar yükselmiş ama operasyon adamı olduğu için idareci olmaktan çekinip aktif göreve dönmüş bir doktor. Nasıl yılın doktoru seçildiğini merak edenler araştırabilir ama ben size bir kaç ipucu vereyim. Hem Türkiye hem de Afrika, Pakistan gibi az gelişmiş ülkelerde meydana gelmiş afetlerde gönüllü doktor olarak son derece zor koşullarda çalışmış bir doktordan bahsediyoruz.

Cenay'ın durumu ile ilgili yapabileceği bir şey vardı ama yapmadı iddiasında bulunuyorsanız buyrun hemen şikayet edin soruşturma açılsın. Olay yerinde bir çok görevli ve tanık vardı bunlara bende dahilim. Benim gördüklerim ve yaşadıklarım olayda kesinlikle bir ihmal olmadığı yönündedir. Aksi bir düşüncem olsaydı hala Tokat'ta olay detayları ile uğraşıyor olurdum.

EHAVK kulübü üyelerinin yazılanlara çok üzüldüğünü biliyorum. Önümüzdeki hafta İzmir gidip olay ile ilgili toplantı yapacağım ve bildiklerimi ilk ağızdan paylaşacağım. Cenay geçmişte başka yarışmalarda bana yardıma gelen EHAVK üyelerinden biriydi. Anısına ve diğer EHAVK üyelerinin çabalarına, duygularına gerekli saygıyı ve sorumluluğu göstermek benim için şeref meselesidir.

Son olarak iddia sahiplerini ucuz kabadayılığı bırakıp hiç vakit geçirmeden resmi işlemleri başlatmaya davet ediyorum.

Alim Yıldırım