Türkiye Take Off Haritası - www.yamasut.net

Bu bölümde yamaçparaşütü ile ilgili dernek, klüp, şirket sitelerinizi tanıtabilirsiniz.Yeni başlamak isteyenlerin size ulaşmasını bu sayede sağlayabilirsiniz.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
okanyyurt
Mesajlar: 19
Kayıt: 13.05.2014, 18:31
Ad Soyad: O. Okan Yeşilyurt
Şehir: Niğde
Aldığı Beğeni: 8 / 0
Yaş: 36
Pilot Menüsü: 

Türkiye Take Off Haritası - www.yamasut.net

Mesaj #1 gönderen okanyyurt » 9 yıl 8 ay önce (11.07.2014, 18:51)

http://www.yamasut.net/

Merhabalar,

THK'nın başlangıç kursunu yeni bitirmiş ve aranıza yeni katılmaya çalışan biriyim. Merakımı gidermek için sürekli internette birşeyler araştıyordum bu araştırmalarım sırasında farkettim ki bizim sürekli güncellenen bir take off haritamız yok. Web tasarımı hakkında da bilgim var diye böyle bir site oluşturmaya çalıştım.

Bu siteyi yaparken istedim ki pilotlar take off'lar hakkındaki bilgilere kolayca ulaşsın fotoğraflarını görsün diğer pilotların yorumlarını tavsiyelerini okusun kendileri de birşeyler paylaşabilsin. Siz de lütfen düşünemediğim şeyler için önerilerde bulunun.

Tabi ki site şuan daha tasarım aşamasında birçok eksiği var. Halen alt yapısıyla boğuşuyorum. Bulabildiğim tüm koordinatları girdim fakat take off'lar hakkında açıklama giremedim. Şuan 522 nokta girilmiş durumda fakat bazıları aynı yerle çakışıyor bunları zamanla düzeltmeye çalışacağım

Eğer bu sitede bana yardımda bulunmak isteyen birileri varsa da çok memnun olurum çünkü tek başıma işler çok yavaş ilerliyor. Hiç bir web tasarım bilginiz olmasa da çok kolay bir şekilde yardım edebilirsiniz. Eğer zamanı olan karşılığında bir beklentisi olmayan bu işi gönüllü benimle birlikte yapmak isteyenlere hep kapım açık :)

http://www.yamasut.net/

Son beğenen BerkhanB


Kullanıcı avatarı
okanyyurt
Mesajlar: 19
Kayıt: 13.05.2014, 18:31
Ad Soyad: O. Okan Yeşilyurt
Şehir: Niğde
Aldığı Beğeni: 8 / 0
Yaş: 36
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen okanyyurt » 9 yıl 7 ay önce (28.07.2014, 18:13)

iyi kötü yorum yazan kimse yok :? ama yinede ben elimden geldiğince geliştirmeye çalışıyorum 8) şimdi windfinder forecast da ekledim her take off için umarım kullanışlı olur hepimiz için :D

Kullanıcı avatarı
ahmetsen
Mesajlar: 160
Kayıt: 04.07.2012, 17:37
Ad Soyad: Ahmet Şen
Şehir: Ankara
:
100+ Club
Aldığı Beğeni: 17 / 0
Yaş: 45
İletişim:
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen ahmetsen » 9 yıl 7 ay önce (29.07.2014, 07:57)

Okan camiyamız malesef böyle. Her paraşütçü gelişme aşamasında bilgiye ulaşamamktan, doğru bilginin azlığından şikayet eder ancak seviyesini yükseltip bir yerlere geldiklerinde (işi öğrendiklerinde) çektikleri sıkıntıları unutur ve keyfine bakarlar. Gelişme sürecindeki mütevazilik yerini ukelalık ve artisliğe bırakır. Hadi hep beraber bir "EMNIYETLI UÇUŞ" kitapçığı hazırlayalım dersin kimse çıkmaz, ama buradan bır konu açıp tartışma yaratırsın her kez uzman kesilir sayfalar dolusu şey yazar. Sonuç itibari ile canını sıkma. Bu camiaya katkıda bulunmak istiyor isen hiç kimseden yardım gelmeyecekmiş gibi düşün ve hareket et. Ha birileri yardımcı olursa şansına artık. Bende camiyamıza bir şeyler katabilmek için çok çabaladım ama olmuyor. Her seferinde yanlız kalıyorum. Umarım seviyen yükseldikçe sende yapmaya çalıştıklarından vaz geçmezsin.



Saygılar....

Kullanıcı avatarı
okanyyurt
Mesajlar: 19
Kayıt: 13.05.2014, 18:31
Ad Soyad: O. Okan Yeşilyurt
Şehir: Niğde
Aldığı Beğeni: 8 / 0
Yaş: 36
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen okanyyurt » 9 yıl 7 ay önce (29.07.2014, 15:36)

Yaa ilk başta hep beraber güzel birşeyler ortaya çıkarırız sanmıştım :) ama böyle bir ihtimal hep aklımdaydı sonra neden böyle bişey yaptın buna benzer siteler vardı gibi tepkiler bile alınca soğumuştum bi süre ilgilenmedim. Sonradan düşündüm de bu kadar emek verdim bir kişinin bile işine yarasa yeter şimdi elimden geldiğince yapıyorum

ama bu camia kadar ilgisizini ilk defa gördüm :) müzisyenim müzisyenler az buçuk çakal olurlar onlarda bu kadar değil bu durum. Dağcılık yapıyorum zaten onlar tanıdığım en yardımsever insanlar. Bu spor en çok yardımlaşmayı gerektiren bir sporken hani diyoruz ya havacılığın kuralları kanla yazıldı diye bu kanı biraz daha azaltabilmek bizim elimizdeyken elimizin tersiyle itiyoruz yine iyi ki bu forum var demek ki buradaki 3-5 kişide olmasa biz yeni başlayanlar ne yapacakmışız acaba :) sonra herkes ilgisizlikten imkansızlıktan bahseder... ülke olarak bu kafa yapımız en büyük sorunumuz :/ bu arada sizede ilginiz için teşekkür etmeyi unuttum :) çok teşekkürler...

Kullanıcı avatarı
SHaDoW
Mesajlar: 143
Kayıt: 11.07.2009, 00:34
Ad Soyad: Ahmet Tokalı
Şehir: Adana
:
100+ Club
Aldığı Beğeni: 6 / 1
Yaş: 45
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen SHaDoW » 9 yıl 7 ay önce (29.07.2014, 16:28)

:) Aslinda bana gore sorunun cevabini kendiniz de vermissiniz.. spora bir sekild katki saglamak istiyor olmanizi mutlulukla karsiliyorum.. yalniz sizin de ogrendiginiz gibi take off haritalari ile ilgili daha onceleri calismalar yapildi ve bence gayette basarili ve guzel calismalarda vardi. Cevap yazilmamasinda bu durum etkili olmustur. Ayrica sporla biraz hasir nesir olup gps kaydi yukleyip incelemeye basladiginiz zaman aslinda turkiyedeki hatri sayilir ucuslarin yapildigi take offlarin tumunun zaten leonardo ucus kayit veri tabaninda oldugunu goruyorsunuz.

Ben yeni bir sehir veya bolgeye gidip ucacagim zaman tr take offlari arasinda o sehri ariyor o bolgedeki daha once yapilmis ucuslardan bazilarini da inceliyorum.. bunun haricinde google earth araciligi ile daha once uculmamis bir take off arayisinda bulunup sanal ve reelde kesfini yaptigim ve ucup kaydini attigim take offlarda oldu..

Cakallik tabiri tum camiayi kapsayan kotu bir genelleme oldugu kanaatindeyim.. :(. gercekten spora katki saglamak istiyorsaniz bir ekip olusturalim elimde bir cok yabanci kaynakli kitap var cevirilerini yapip Dijital olarak paylasalim? Otuz kisilik bir ekip icin bir kitabin cevirisinde kisi basina onar sayfa bile dusmez.. okumayi ogrenmeyi arastirmayi ve paylasmayi seven insanlar icin bence harika kaynaklar cikarmak mumkun olur..

Ayrica bu alanda yaptigi fedakarliklari nedeni ile Muharrem Kilic'i anmadan gecemeyecegim.. bence yaptigi calismalarla hic bir karsilik beklemeden spora en buyuk katkilari saglayan kisidir.

Ogrenmeyi okumayi seven ve fedakar insanlar icin gidilecek daha coook yol var..
haydi bakalim .... ;)

Kullanıcı avatarı
okanyyurt
Mesajlar: 19
Kayıt: 13.05.2014, 18:31
Ad Soyad: O. Okan Yeşilyurt
Şehir: Niğde
Aldığı Beğeni: 8 / 0
Yaş: 36
Pilot Menüsü: 

Mesaj #6 gönderen okanyyurt » 9 yıl 7 ay önce (29.07.2014, 16:55)

Çakallığı ben müzisyenler için söyledim çoğu zaten inkar etmez :)) onlar öyle olmalarına rağmen birbirleri için ellerini taşın altına koyarlar demek istedim bu camiayı zaten çok tanımıyorum o yüzden öyle birşey söyleyemem burdaki konu bilgi üretmekten kaçmak yardıma ihtiyacı olanları görmezden gelmek eğer yanlış anlaşıldıysam çok özür dilerim kimseyi kırmak istemem o şekilde bi ithamda bulunmak da zaten bana düşmez

ben o sitelerin varlığını sonradan öğrendim glideinturkey mesela çok güzel bir siteymiş yoksa hiç uğraşmaz gerekirse iletişime geçer onlara yardım ederdim. zaten o site dışında halen başka birine rastlamadım ama sonuç olara yapılmaya çalışılan birşey var ortada ve kimseyede zararı yok. kötü tepki verilmesi biraz saçma geldi bana ama artık önemi yok. bende şuan ki bazı koordinatları leonardodan aldım leonardoda güzel bilgiler var fakat istediğim şey alana ulaşırken nasıl bir yoldan gidilecekden (asfalt, toprak vs) tutun orada yiyecek içecek bulabilinir mi buna kadar tüm bilgilere ulaşabilelim istedim zaten çoğunda leonardo linki de mevcut.

gelelim çeviri konusuna ben zaten müzikle ilgili makaleleri çeviriyorum boş zamanlarımda zaten kimya mühendisi oldum yeni onunla ilgilide sürekli birşeyler çevirip kazandırmaya çalışıyorum o yüzden böyle bir ekip kurulursa ben destek verebilirim hatta aylık bir dergi gibi birşeyde oluşturabiliriz keşke kurabilsek öyle bir ekip çok isterim gerçekten.


Kullanıcı avatarı
okanyyurt
Mesajlar: 19
Kayıt: 13.05.2014, 18:31
Ad Soyad: O. Okan Yeşilyurt
Şehir: Niğde
Aldığı Beğeni: 8 / 0
Yaş: 36
Pilot Menüsü: 

Mesaj #7 gönderen okanyyurt » 9 yıl 5 ay önce (17.10.2014, 00:17)

örnek olarak gösterebileceğim bir take off sayfası:

http://www.yamasut.net/takeoff/narli-ka ... amanmaras/

Kullanıcı avatarı
PaRaDoX
Mesajlar: 712
Kayıt: 31.07.2004, 23:53
Ad Soyad: Ali Yücer
Şehir: Ankara
:
Yönetici
Aldığı Beğeni: 40 / 1
Yaş: 41
Pilot Menüsü: 

Mesaj #8 gönderen PaRaDoX » 9 yıl 5 ay önce (17.10.2014, 11:13)

Merhaba, gayet güzel görünüyor. Aslında benzer bir iş de http://www.glideinturkey.com/ adresinde yapılmıştı ve orda da baya bir bilgi var. Bu tarz projeleri aslında mükerrer yapmak yerine destekleyerek veya görev paylaşımı yaparak daha iyi hale getirebiliriz. Hem kullanıcılarda hangisini takip edip hangisine veri ekleyelim diye düşünmez sadece bir tanesi üzerinden çalışmalar devam eder.
Dediğim gibi sizin çalışmada gayet güzel olmuş.

Kullanıcı avatarı
okanyyurt
Mesajlar: 19
Kayıt: 13.05.2014, 18:31
Ad Soyad: O. Okan Yeşilyurt
Şehir: Niğde
Aldığı Beğeni: 8 / 0
Yaş: 36
Pilot Menüsü: 

Mesaj #9 gönderen okanyyurt » 9 yıl 5 ay önce (17.10.2014, 11:56)

ben o siteyi kendi sitemi tamamlayınca bir kaç kişinin önerisiyle keşfettim çok güzel ve içeriği daha dolu bir site fakat ben biraz daha görsel olsun istedim çok da çağrıda bulundum bana yardımcı olmak isteyen var mı diye insanlar çok hazırcı direk tüketmek istiyorlar ve yapılan güzel şeyleri desteklemekten kaçınıyorlar

glideinturkeyden farkı biraz çevreden fotolar gözüküyor otomatik olarak birde windfinder verileri var sürekli her bölge için ben isterim ki beraber çalışalım herkes yardım etsin ama yok işte

millete yalvardım nerdeyse her kulübün sayfasına yazdım kendi bölgenizle ilgili bilgi verin diye 4 tane take off bilgisi geldi sadece boztepe, mercimek tepe, narlı bakarsanız bir düzgün bilgi geldiğinde ne kadar da güzel ve faydalı oluyor

Kullanıcı avatarı
Maksoy
Mesajlar: 107
Kayıt: 28.05.2011, 21:13
Ad Soyad: Mehmet Aksoy
Şehir: Antalya
:
100+ Club
Aldığı Beğeni: 33 / 3
Pilot Menüsü: 

Mesaj #10 gönderen Maksoy » 9 yıl 5 ay önce (17.10.2014, 12:05)

Ne demiş atalarımız; Türk gibi başla, Alman gibi çalış, İngiliz gibi bitir.
Okan kardeşim kolay olsaydı şimdiye kadar zaten yapılırdı. Bu tip uğraşılar zordur. Kolaylıklar dilerim.
Antalya bölgesindeki kalkış pistleri ya da daha geniş anlamda yamaç paraşütü uçuş alanları için gereken yardımı yapmaya hazırım.
Sayfa tasarımı ile ilgili olarak bir kaç teklif:
1-Kullanıcı eğer bilgi yükleyebiliyorsa hemen sayfada yayınlanmasın. Düzeltmeler(yazım kuralları, harf hataları vs.), doğruluğunun teyidi, eklenebilecek diğer bazı bilgiler gibi şeyler gözden geçirildikten sonra yayınlanırsa daha güvenilir olur. Örneğin Antalya Bademağacı'nın mesafe rekoru için link yollamıştım, linkte yazan 172.5 km olmasına rağmen sitede 173,3 km yazıyor. Maksimum mesafenin değil doğrusal mesafenin kayıtlarda esas alındığını biliyorum? Leonardo Türkiye uçuşlar ana sayfasında, sağ tarafta yukarı akan, en iyi 5 skoru gösteren pencerede olduğu gibi... Buradaki Hakan Akçalar'ın mesafesi ile sitedeki Narlı'nın rekor mesafesi farklı.
2-Fotoğraf ve görsellik çok önemli. Neredeyse her bölgenin pilotları arasında bir ikisi bu foto-video işinde öne çıkmış durumda. Panoramio Zaten araştıran herkesin bakacağı bir mecra. Daha özel olmalı diye düşünüyorum. Mesela Koray Koş'un arşivinde herhalde Tokat dışında da bir çok yerin fotoğraf ya da videoları vardır. Bu arkadaşlarımıza sosyal medyadan ulaşabilirsiniz. Bana ulaşmak isterseniz, [email protected] 0 505 489 48 94
İlave etmek istediğim birkaç şey daha var. Onlar da başka sefere artık.
Yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak adına tekrar not ediyorum: Elimden gelen en iyi şekilde desteklerim, yapıcı önerilerde bulunmaya çalışırım.
Kolaylıklar dilerim.

Kullanıcı avatarı
okanyyurt
Mesajlar: 19
Kayıt: 13.05.2014, 18:31
Ad Soyad: O. Okan Yeşilyurt
Şehir: Niğde
Aldığı Beğeni: 8 / 0
Yaş: 36
Pilot Menüsü: 

Mesaj #11 gönderen okanyyurt » 9 yıl 5 ay önce (17.10.2014, 12:21)

Mehmet abi çok teşekkür ederim dün o yorumunuzu gördüm fakat iletişim bilgileriniz yoktu o yüzden cevaplayamadım kusura bakmayın

Ben direk bölgeye girdim ve bölge rekorunu tekrar kontrol ettim 173.3 yazıyordu o yüzden öyle düzenledim o rekor bilgileri sürekli değişiyor tabi ve yamasut.net e direk bağlı olmadığından elle düzeltmek gerekiyor leonardoyla direk bir bağlantı sağlayabilirsem daha düzenli olcak umarım. Hep aklımda ama çok karışık bir işlem kafamı bi türlü toparlayamıyorum birde ypforum adminlerinin desteği olması gerek bunlarda biraz zor şeyler database bilgilerini felan ben olsam vermeyebilirim çünkü

Koray Koş sağolsun yardımcı oldu fotoğraf istemedim tabi ama mercimek tepe hakkında bilgileri gönderdi ilgilendi belki böyle birşey içinde çalışabiliriz onunla ben tekrar bir görüşeyim o zaman :)

Mehmet abi ayrıca sitede içerik gönderebileceğiniz bir kısım mevcut üst menüde görebilirsiniz oradan istediğiniz take off ile ilgili bilgileri girebilirsiniz ben kontrol ettikten sonra hemen onaylarım içerik eklendiğinde direk benim kontrolüme gönderiliyor aslında sadece yorumları kontrol edemiyorum yani onuda ederim ama işler biraz hızlı olsun insanları kontrol kontrol diye sıkmak istemiyorum şurada bir avuç insanız zaten büyük bir kitleye hitap etmiyor site

Bu arada neden yaptın ne gerek vardı tarzındaki eleştiriler dışında her türlü kötü iyi istediğiniz eleştiriyi yapabilirsiniz ben bir beklenti için yapmıyorum bu siteyi o yüzden hepimiz kullanalım ihtiyaçlar ne ise hep beraber karar verelim istiyorum ben daha bir başlangıç pilotuyum o yüzden zaten tecrübesizim neler gerekir ne olur bilemiyorum yardımınıza illaki ihtiyacım var

Teşekkürler


Kullanıcı avatarı
kakalamtahu
Mesajlar: 174
Kayıt: 30.10.2012, 17:46
Ad Soyad: Hasan Tahsin Çervatoğlu
Şehir: İstanbul
Aldığı Beğeni: 5 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #12 gönderen kakalamtahu » 9 yıl 5 ay önce (17.10.2014, 13:08)


Kullanıcı avatarı
okanyyurt
Mesajlar: 19
Kayıt: 13.05.2014, 18:31
Ad Soyad: O. Okan Yeşilyurt
Şehir: Niğde
Aldığı Beğeni: 8 / 0
Yaş: 36
Pilot Menüsü: 

Mesaj #13 gönderen okanyyurt » 9 yıl 5 ay önce (17.10.2014, 13:34)

kakalamtahu yazdı:http://www.paraglidingmap.com/


abi sen konudan çok uzaktasın yaa bak neler konuşmuşuz üstte bende biliyorum heralde o siteyi. İstersen girme kullanma yaa sen yamasut.net i reklamlarıyla beraber orayı kullanmaya devam et dış ülke özentiliğimiz ne olcak acaba bizim bilmiyorum :(

O site var diye sileyim mi ben şimdi benim yaptığım siteyi? bunu mu kastediyosun yani sadece site adresi yazarak?

Kullanıcı avatarı
bilalyatmaz
Mesajlar: 31
Kayıt: 22.12.2010, 13:10
Ad Soyad: Bilal Yatmaz
Şehir: Karabük
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #14 gönderen bilalyatmaz » 9 yıl 5 ay önce (17.10.2014, 16:53)

Merhaba; çalışmanızı oldukça beğendim özellikle batı karadeniz bölgesi Karabük kadıbükü eskipazar hamamlı ve dikmen tepeler oldukça güzel olmuş buralarla ilgili veya başka her konuda yapabileceğimiz herhangi bir noktada yardıma hazırız

Karabük ve Safranbolu Pilotları

Kullanıcı avatarı
rugal
Mesajlar: 29
Kayıt: 31.05.2014, 03:22
Ad Soyad: Emre Bulat
Şehir: Adana
:
50+ Club
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #15 gönderen rugal » 9 yıl 5 ay önce (17.10.2014, 18:31)

çok yararlı görünüyor emeğine sağlık hocam...

Kullanıcı avatarı
Ural32
Mesajlar: 198
Kayıt: 14.05.2012, 20:13
Ad Soyad: İsmail Ural Sarı
Şehir: Isparta - Eğirdir
Aldığı Beğeni: 3 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #16 gönderen Ural32 » 9 yıl 5 ay önce (17.10.2014, 20:13)

:arrow: Bunun yanında tırman uç haritası ( doğa ile iç içe ) eklemek isterseniz,Isparta ve göller bölgesi için yardımcı olurum,tabi bizim bu güne kadar uçtuğumuz,uçulmuş test edilmiş yerler..


Kullanıcı avatarı
okanyyurt
Mesajlar: 19
Kayıt: 13.05.2014, 18:31
Ad Soyad: O. Okan Yeşilyurt
Şehir: Niğde
Aldığı Beğeni: 8 / 0
Yaş: 36
Pilot Menüsü: 

Mesaj #17 gönderen okanyyurt » 9 yıl 5 ay önce (17.10.2014, 20:48)

o kadar güzel olur ki yardım etmeniz gerçekten çok memnun olurum Bilal ve İsmail bey. Ayrıca İsmail bey o tırman uç çok güzel bir fikir bu gece ben onun çalışmalarını bitirebilirsem yarın sizin de yardımınızla bölgeleri eklemeye başlayabiliriz.

Yardım etmek isteyenlerin gerçekten başımın üstünde yeri var siteye üye olup kolayca bölge ekleyebilirsiniz üye olmadan da göndermeniz mümkün fakat üye olursanız ilerde değiştirmek istediğiniz de kolaylıkla değiştirebilirsiniz yada silebilirsiniz.

kubibjk
Mesajlar: 231
Kayıt: 16.08.2006, 09:04
Ad Soyad: Kubilay Ertürk
Şehir: Adapazarı
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #18 gönderen kubibjk » 9 yıl 5 ay önce (21.10.2014, 05:19)

Selamlar.Emeğinize sağlık.Yalnız Pamukova Sakarya'ya bağlı .Adrese Kocaeli yazmışsınız.Bilginiz olsun istedim.Saygılarımla.

Kullanıcı avatarı
yamac4343
Mesajlar: 17
Kayıt: 13.05.2014, 14:02
Ad Soyad: Hüseyin Kaytancı
Şehir: Kütahya
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #19 gönderen yamac4343 » 9 yıl 5 ay önce (21.10.2014, 12:05)

Türkay Biliyor arkadaşımızda yazılımcı yardım isterseniz belkide bilgilerinden faydalana bilirsiniz

Kullanıcı avatarı
kaan38
Mesajlar: 5
Kayıt: 30.12.2012, 20:32
Ad Soyad: Kaan Demir
Şehir: İstanbul
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Yaş: 28
Pilot Menüsü: 

Mesaj #20 gönderen kaan38 » 9 yıl 5 ay önce (21.10.2014, 23:55)

Kadıköyde nerde var tam olarak öğrenebilir miyim haritada gösterilmiş ?