Uzun uğraşlarımız sonucunda Elazığ İlimizin Sivrice ilçesinde düzenlenecek olan 2.yamaç paraşütü şenliği ve bisiklet yarışı tarihi 30-31 Mayıs olarak kesinleştirilmiştir, tüm pilotlarımız davetlidir. Bu faaliyetimizi Sivrice Kaymakamlığı, Sivrice Belediyesi ve Genç Elazığlılar Derneği düzenleyecektir.
Tepemizin yüksekliği 800 metre’dir. Hakim rüzgar kuzey-kuzeybatıdır . Bölgede karasal iklim hakim olup yelken uçuşlarına ve termik uçuşlara elverişlidir. Tepenin pilotaj seviyesi, en az P3 ve dengi pilotlara uygundur. Kalkış alanı 6 kanat serilecek genişliktedir.
Tepe koordinatları: E: 38°24'41.83"K B: 39°19'16.87"D
İniş alanı 15.000 metrekaredir. Göl kıyısındadır, sol tarafında yerleşim alanları mevcuttur.
Festivalimizde:
Konaklama (iniş alanın hemen yanında bulunan okul pansiyonundan yararlanılacaktır. Ayrıca çadır kamp alanı mevcuttur. İsteyen pilotlar kendi malzemeleriyle kamp atabilirler.)
Transport (take off’a çıkış, hava alanı ve terminal ulaşımı)
Sabah kahvaltısı, öğlen kumanyası ve akşam yemeği
Güvenlik için tedbirler (UMKE, Ambulans, AFAD)
Göl üzerinde hazır bekleyen kurtarıcı bot mevcuttur.
https://www.youtube.com/watch?v=MICV8SFzU3A
https://www.youtube.com/watch?v=Ws4BfpeL2J4
https://www.youtube.com/watch?v=5d-nxSWESWs
https://www.youtube.com/watch?v=c_SgxINCNp8
NOT: Katılacak olan pilot arkadaşların sayı bildirmeleri önemle rica olunur. Cuma günü akşamından gelecek arkadaşlar bizimle irtibata geçebilirler.
Kenan Şaksu : 0505 711 66 97
Osman Mıhçıokur : 0507 723 62 22
Veli Şen : 0535 782 70 68 (Şen Ticaret
