beleş take off gitmek uğruna insanların canlarıyla oynayanlr

Yamacparaşütü ile ilgili genel konuları buraya yazabilirsiniz.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
gakkaya001
Mesajlar: 459
Kayıt: 10.07.2010, 01:35
Ad Soyad: Güner Akkaya
Şehir: Adana
:
Yarışma Pilotu 150+ Club
Aldığı Beğeni: 7 / 0
Pilot Menüsü: 

beleş take off gitmek uğruna insanların canlarıyla oynayanlr

Mesaj #1 gönderen gakkaya001 » 1 on yıl 4 yıl önce (12.04.2012, 08:26)

ADANA'da FACİANIN AYAK SESLERİ.
Bölgemizde şu an yaklaşık uçabilen 50 kanat var, bunların büyük çoğunluğu 270 mt eğitim tepemiz kabasakal'dan uçabilen hafta sonu uçucuları. gerek ekonomik, gerek sosyal durumları bununla birlikte aile durumlarından dolayı imkanları buna elverdiği için ancak kabasakal tepemizden uçabilen arkadaşlarımızın bu uçuşlarını izlediğimde keyif aldıklarını görüyorum.
Yalnız içlerinde isim vermeme gerek yok onlar kendilerini çok iyi biliyorlar, art niyetli, benim beleşçi dediğim, sizlerin yancı dediğiniz tipler beleş araç, beleş yemek uğruna bu arkadaşlarımızı seviyelerinin çok üzerinde farklı uçuş bölgelerine götürüp buralarda çıkarları gereği verdikleri sözlere istinaden uçurmakta ve gördüğüm, duyduğum kazalar yaşanmaktadır.
Toplasam yani abartsam 200 sorti düz uçuşu olmayan, termik uçmamış, siv yapmadığı gibi yapabilecek kapasitede olmayan biri nasıl olurda başlangıç eğitimi verebilir ve siv teorik dersini anlatabilir :)
Hatta bu dersi 20 yıldır havacılık camiasının içindeyim diyen arkadaşım nasıl dinleyebilir anlamış değilim. geçtiğimiz hafta bu beleşçi mantığının ürünü olarak çok kötü bir kaza yaşanmış, cross uçtuğumuz bir bölgeye başlangıç öğrencisi götürülmüş, termiklerin patladığı bir ortamda uçurulmuş, sonuç olarak ölüme ramak kalan bir kaza yaşanmıştır.
Duyduğuma göre 15 parça kırık varmış bacağında, allah ailesine bu sefer bağışladı ama bundan sonra olacakların ayak seslerini şimdiden duyuyor gibiyim. 50-100 düz uçuş yapanların eğitim verdiği, ellerinde telsizle soring uçuşları yaptırdıkları, 270 mt eğitim tepesinden uçmanın zafer sayıldığı, arka rüzgarla angut inişi yapanların gurup kurduğu yerde kaza kaçınılmaz diye düşünüyorum.
Temennim bu yancılar namazlarını kılarken belki vicdanları sızlar da beleş take off'a gitme uğruna insanların hayatlarıyla oynamaz, HADLERİNİ BİLİRLER... saygılar


Kullanıcı avatarı
sancihat
Mesajlar: 291
Kayıt: 22.03.2005, 10:34
Ad Soyad: Cihat Şan
Şehir: Tarsus
:
50+ Club
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen sancihat » 1 on yıl 4 yıl önce (12.04.2012, 10:07)

zamana zemine vede güncelliğini yitirmeyecek bir probleme parmak basan ve sürekli gündemede tutulması gereken bir konu .

hepimiz bu sporu severek ve isteyerek yapıyoruz bilerek veya bilmeyerek bir çok hata yapıtık ve yapmaya devam ediyoruz fakat nekadar çok okur gözlem yapar ve dinlersek bir okadar bu hatalar dan ders çıkararak bir çok pilotun acı çekerek öğrendiği tecrübeleri yaşamadan yakınlarımıza ve camiamıza acı çektirmeden atlatabilir ve azaltabiliriz .

ne dersiniz seviyemizi bilelim bu sporu neden yaptığımızı kendimize soralım kimseye birşey ispat etmek zorunda değiliz ve herzaman bizden daha iyiuçacak birileri çıkacak öyleyse dikkat dikkat dikkat

bundan 6-7 sene önce festivallerde veya hafta sonlarında çok daha zevkli ve muhabbetli ortamlar olurken artık gidemiyoruz çok riskli uçuşlar olurken eğiitmenlerini dinlemeyen dalga geçen işin ciddiyetini anlamayan pilotlar görüyoruz sonra 1 ay-2 geçiyor pilot kaza geçirmiş duyuyoruz fakat kimse rapor etmiyor

sonuç kendilerine ailelerine ve camiaya zarar zarar zarar

bu yazı kimseyi hedef almadan kendi kendime sizinle yapılan içten bir hasbihal dir
allah yolunuzu açık etsin

Kullanıcı avatarı
gakkaya001
Mesajlar: 459
Kayıt: 10.07.2010, 01:35
Ad Soyad: Güner Akkaya
Şehir: Adana
:
Yarışma Pilotu 150+ Club
Aldığı Beğeni: 7 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen gakkaya001 » 1 on yıl 4 yıl önce (20.04.2012, 12:19)

Geçtiğimiz günlerde Facianın ayak sesleri başlığında yazdığım yazıda kaza geçiren şahıs 23 ekim 2011 tarihi öncesinde benden eğitim almıştır eğitimi teorik,yer eğitimi,ve 250 mt yüksekliğindeki kabasakal eğitim tepesinden 10 uçuşla son bulmuştur .
Kendisi eğitimi bittikten sonra 23 ekim tarihinde AHAS tan ayrılmış adını henüz bilmediğim ama yazımda belirttiğim arka rüzgarıyla iniş yapanlar gurubuna dahil olmuştur şahsın kulübümüzde birlikte eğitim aldığı arkadaşları şu an 50 sorti uçuş civarında uçuş sayısına ulaşmış haftalık çalışmalara katılan,disiplinli,limitlerini bilen ayrıca konuyu ciddiye alan pilotlarımızdır yalnız şahıs bizden ayrıldıktan sonra bizmle merhabasını kesmiş ve hiç bir şekilde yaklaşık 6 aydır AHAS kulübü ile hiç bir ilişkisi yoktur kaza yaptığı bölgeye bahsettiğim gurubun başındaki elemanla birlikte gelmiş tamamen o elemanın kontrolunde uçmuş ve kaza yapmıştır,kazadan sonra guruptaki arkadaşları şahsı hastanede bırakıp evlerine dönmüş refakatçı olarak şahsın yanında konuyla alakası olmayan adını bilmediğim bir ölüdenizde tandem pilotluğu yapan arkadaş kalmıştır.
kaza yapan şahsın uçuşu yuttuğu,sıv yaptığından bahsediliyor.
Yanlışsam beni lütfen düzeltin ADANA da sıv eğitimi alan varmı aldıysa kimden ve ne zaman aldığını belirtsin(ölüdenizde çalışan tandem pilotu adana lı arkadaşlarımı tenzi ediyorum ) .kısacası kaza yapan şahıs benim kulübümden 6 ay önce ayrılmış benimle hiç bir ilgisi alakası yoktur bahsettiğim elemenın gurubundadır. konuyla ilgili bir atasözü eklemek istiyorum KILAVUZU KARGA OLANIN .......
Kaza yapan arkadaşımıza allahtan acil şifalar diliyorum,geçmiş olsun diyorum...

Kullanıcı avatarı
edizzafer
Mesajlar: 44
Kayıt: 28.01.2010, 14:31
Ad Soyad: Zafer Ediz
Şehir: İstanbul
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen edizzafer » 1 on yıl 4 yıl önce (20.04.2012, 13:04)

Güner bey, çok önemli bir konuyu dillendirmişsiniz. Malesef her yerde bir tarafta kendini Üstün Irk olarak gören güya seçilmiş insan takımı var iken bir tarafta da kuralları hiçe sayan terliksi mantarlar oluyor, bu meslekte de iş hayatımızda da böyle malesef, Fedarasyon ve Kurallar açısından yaptırım ve Eğitim Şart...